Kur Rīgas centrā fiksi un lēti paēst?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas centrā, kur kopš vasaras atrodas arī portāla TVNET birojs, ir ļoti daudz dažādu kafejnīcu, bāru, krogu un bistro, kur paēst pusdienas. Piedāvājam ielūkoties, ko par salīdzinoši nelielu summu var iegādāties galvaspilsētas centrālajā daļā esošajās ēstuvēs.

 
Foto: TVNET

Ar skatu uz Vecrīgu - Stockmann ēstuve

Jānis stāsta, ka Stockmann lielveikala augšējā stāvā var paēst pusdienas, izvēloties komplekso piedāvājumu, par 4,20 eiro. Piedāvājumā ietilpst dzēriens (ūdens, kāda limonāde), maizes šķēlīte, zupa (divas izvēles) un otrais ēdiens (arī parasti divas izvēles). Zupas vietā varot ņemt saldo.

Stockmann kafejnīcā ir gaumīgs, mūsdienīgs interjers ar skatu uz Vecrīgu, laipna apkalpošana bez lielas drūzmēšanās.

Viens no kvalitatīvākajiem piedāvājumiem 4,50 eiro robežās centrā,

Jānis novērojis.

Viņš piebilst, ka vēl šad un tad iet uz Brooklyn Pub, kur viena izvēle maksā 3,85 eiro. Arī tur varot garšīgi paēst. Piemēram, kādā dienā tur pusdienās bija borščs, sīpolu sitenis ar griķiem un dzēriens (kefīrs/kompots), kas kopā maksājis 3,95 eiro. Turklāt, pusdienojot deviņas reizes, par desmito nav jāmaksā.

Arī Marijas ielas sākumā esošā kafejnīca Booky esot gaumīga vieta, kur pusdienot. Par 5 eiro varot saņemt labu ēdienu, bet par dzērienu vēl jāpiemaksā.

 
Foto: TVNET

Blakus vilcienam – stacijas Pelmeņi

Ja izmanto vilcienus, starppilsētu autobusus vai Rīgas mikroautobusus, ļoti ērti pusdienot Centrālajā dzelzceļa stacijā esošajos Pelmeņos. Ingara nofotografētā pelmeņu porcija maksāja 3,90 eiro.

«Tā nav vieta, kur cilvēks ietu pasēdēt tāpat vien, satikties ar kādu - vienkārši ātri ieskrien, uzēd un mūk prom. Es teiktu - vienkāršs ēdiens cauruma aizbāšanai.

Man arī ir nostalģija no jaunības dienām, kad brīvdienu naktīs sanāca Vecrīgas pelmeņos ieskriet.

Kopš tā laika garšas ziņā nekas nav mainījies.»

Vairāki žurnālisti pārliecinājās, ka pelmeņi ir garšīgi. Tos varētu ieteikt arī TVNET lasītājiem, kuri vēlas ātri un sātīgi paēst, bet nav gardēži. Ar vienu pelmeņu porciju mierīgi varot paēst.

Bet kolēģis Jānis saka, ka arī Centrāltirgus sakņu paviljonā ir daudzu tūristu iecienīta pelmeņu ēstuve. Tur pelmeņus gatavo slāvu tautības saimniece, un tie ir vieni no gardākajiem centrā. Viena bļodiņa maksā tikai 2,50 eiro.

 
Foto: TVNET

Padomju laiku ēdnīca Pērses ielā

Pērses ielas 2 ēdnīcā, kas atrodas pagrabā, kompleksās pusdienas nopērkamas par 2,99 eiro. Piemēram kādas otrdienas komplekts par šo summu: laša zupa, rīsi vai kartupeļi, vistas kotlete ar miltu mērci, kefīrs vai kompots. Ja nevēlas tik lielas pusdienas, otro ēdienu cenas ir no pusotra līdz divarpus eiro.

Anita saka, ka pēc skata ēstuve atgādinot totālu padomju laiku ēdnīcu, bet ēdiens esot gluži labs. «Maltīte ir ēdama. Ja grib paēst kompleksās pusdienas garšīgi un pat eleganti, tad jāiet uz Augstākās tiesas pagraba kafejnīcu, bet tās jau maksās ap pieciem eiro.

Pērses ielā ir klasiska «padomju» ēdnīca, tikai tīrāka nekā padomju laikos:)

. Zupa diezgan «lēta», un miltu mērce mani arī nesajūsmina. Rīsi kā jau lielbarošanā - vienkārši lai aizbāztu izsalkumu. Patīkams cenu līmenis tikai līdz ar to.

Es biju ap pulksten vieniem, diezgan patukšs, rindā pirms manis viens vīrietis, pēc - viena sieviete, zālē daži ēdāji,» vērtē Anita, piebilzdama, ka Avotu ielā 28 (netālu no Ģertrūdes ielas) ir ķīniešu bistro. «Tur gan varētu teikt, ka ir tiešām garšīgi par pieņemamām cenām (diemžēl pievakarē viņi ēdienu jau silda mikroviļņu krāsnī).»

 
Foto: TVNET

Teātra bārā omulīga atmosfēra

Teātra bāra apmeklētāji darba dienās var mieloties ar vienu konkrētās dienas piedāvājumu vai arī izvēlēties citus produktus no ēdienkartes. Zupa, otrais ēdiens, minerālūdens, kā arī maize un sviests ar zaļumiem maksā 3,95 eiro.

Bārā valda jauka atmosfēra un fonā skan blūzs.
 
Foto: TVNET

Klasika – Lido Vērmanītis

Tie, kas vēlas pusdienu pārtraukumā atpūsties un paēst, fonā skanot latviešu mūzikai, dodas uz Lido Vērmanīti. Tur vistas šašlika un kartupeļu biezeņa porcija maksā 4,60 eiro. Ja vēlas salātus, maizi un dzērienu, jāpiemaksā papildus. Dienas piedāvājuma cena esot zemāka.

Pusdienlaikā, kad ēstuvi apmeklēja Edgars, tajā bija diezgan īsas rindas. «Atmosfēra normāla, bet nu diezgan ēstuvīgi.

Ieteiktu uz Vērmanīti iet tiem, kas grib ātri paēst, bet īpaši nedomā par garšas sajūtām.

Ēdiens diezgan vienkāršs, un lietotas lētas izejvielas - margarīns, saulespuķu eļļa u.c.»

Foto: TVNET

Savukārt kolēģis Ingars nesen pamēģinājis pusdienot Centrālās dzelzceļa stacijas Lido. «Tur nudien īsti nav ko darīt - izvēle pieticīga un šaurība grūti aprakstāma, un padārgi liekas tādos apstākļos.»

Par cūkgaļas šašliku, kartupeļu daiviņām, kečupu un tomātu mērci viņš samaksājis gandrīz 6 eiro.

 
Foto: TVNET

Frī kartupeļi pašā Rīgas centrā

Rīgā ir ļoti daudz vietu, kur pasniedz frī kartupeļus. Viena no tām ir BiFriTes Marijas ielas sākumā.

Par 3,25 eiro Jānis saņēma girosu ar kartupeļu daiviņām, diļļu mērcīti un dārzeņu salātiem.

Ēdiens bijis garšīgs, un par cilvēku masām arī nevarējis sūdzēties.

Atmosfēra gan bijusi ne pārāk patīkama, jo pārdevēja izskatījās nogurusi. Taču Jānis ieteiktu šo vietu apmeklēt, jo tajā var krietni paēst par pieņemamu cenu.

 
Foto: TVNET

Divas desiņas par 89 centiem

Bufete «9 grādi» pretī Maskavas namam ir vieta, kur ieskriet, ja vēderam pusdienās nav pretenziju pret divām desiņām, maizes šķēli un sinepju pikucīti.

Šā iestādījuma apmeklēšana ļoti patiks maciņam, jo par minēto maltīti būs jāizdod tikai nepilns eiro.

Divi cīsiņi ar maizīti maksā 89 centus, savukārt simts gramu pelmeņu ar krējuma karoti maksā vien drusku vairāk par eiro.

Vai ēdiens ir garšīgs? Mārtiņš atbild, ka tur pasniedz pilnīgi normālus cīsiņus un pelmeņus.

Foto: TVNET

Turklāt bufete, kas iekārtota padomju bufetes stilā, dēvējama par hipsterbāru tās daudzveidīgās publikas dēļ. Bufetes publika variē no dāmām, kuras satikušās, lai iedzertu alu un paklačotos, līdz krievu onkām, kuri iemet pa simtiņam, un jauniešiem, kurus piesaista alus cena € 0,99.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu