Peļķe pie mājas pūdē sienu. Kas vainīgs - ceļu uzturētājs vai mājā dzīvojošie?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Pēdējā laikā aktualizējies jautājums par Rīgas veco apbūvi, kurai nepieciešama strauja renovācija, ja tām ir kārtīgs saimnieks, vai arī vecās koka mājas visbiežāk aiziet postā, ja tās pieder pašvaldībai.

Šeit kādam acīgam Āgenskalna iedzīvotājam radies jautājums - kā ir šai situācijā, kas attēlota ilustrācijā? Ja peļķe pie mājas ir gadiem, ja tā gadiem apšķiež koka māju, kas acīm redzami no tā ir cietusi. Kas pie tā ir vainīgs, kas remontēs māju un vai vispār kāds ir par to atbildīgs?!

Ieraksta komentāros rajona iedzīvotāji saka, ka šo situāciju vērojot jau gadiem:

- «Logu mazgāšana» par velti ik reizi, kad tur ir peļķe.

- Es tak no bērnības atceros: kā bija lietus, tā līdz otram stāvam viss slapjš.

- Es šo posmu saucu par «ātrumposmu» gājējiem... bieži vien redzu, ka kādu nošļaksta no galvas līdz kājām.

- Nupat nesen tur gāju ar bērnu ratiņos un nožēloju, kādēļ nepārgāju ielu pie Maxima gājēju pārejas. Domāju, ka mājas īpašniekiem vajag normālu juristu un viss atrisinātos gan gājējiem, gan mājas īpašniekiem. Bet varbūt tas dzīvoklis pieder RD?

- Jā, tas ir skrienamais gabals. Jautri, ka tur tās koka durvis apakšā pieliktas, jo jaunus dēļus tur likt, protams, nebūtu nekādas jēgas. Ir arī tālāk Nometņu ielā pie Olgas ielas viena koka māja, pie kuras pēc lietus ir brutāla peļķe un visa māja nošļakstīta. Tur ir uzliktas metāla aizsargžalūzijas.

- Atceraties to lielo ielas remontu, kad viss tika norakts un no jauna būvēts? Un tā - nodeva un pieņēma, bet nebija jau uzbūvēts pēc projekta! Labi var redzēt, ka notekas restīte ir augstāk par ielas līmeni! Un kam par to galva sāp? Būvniekiem, domniekiem?

- Būs interesanti,kā rāte vēl domā iekasēt nodokli par notekūdeņiem. Man arī ielā nav vispār kanalizācijas notekūdeņiem, ar iela augstāka un pēc tam tas ūdens plūst iekšā privātajās teritorijās. Būs regresa prasība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu