Šokējoši: Marokas TV vīru piekautām sievietēm māca, kā aizkrāsot zilumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Marokas valsts televīzijas kanāls saskāries ar pamatīgu kritiku, raidījumā pārraidot padomus, kā sievietēm ar kosmētikas palīdzību uz sejas noslēpt vardarbības pēdas, raksta «Washington Post».

Video pārraidē smaidoša vizāžiste demonstrē veidus, kā zilumus uz sejas paslēpt ar kosmētikas palīdzību. Tiek salīdzināti dažādu firmu kosmētiskie produkti un demonstrēta to lietošanas tehnika.

Kā modele studijā tiek izmantota sieviete, kurai uz sejas zem abām acīm ir pamatīgi zilumi.

«Pēc sišanas šī sejas daļa joprojām ir jutīga, tāpēc stipri nespiediet,» uzklājot maskējošo līdzekli sievietei uz sejas, skatītājas māca vizāžiste.

«Izmantojiet birstošo pūderi, lai kosmētiku nofiksētu. Tādējādi, ja pa dienu dodaties uz darbu, zilumi nekļūs redzami,» viņa teica. Vizāžiste arī ieteica konkrētos kosmētisko līdzekļu toņus, kuri ir efektīvākie asinsizplūdumiem raksturīgās nokrāsas apslēpšanai.

Video pamācība, kas tika pieteikta kā «vardarbības pēdu maskēšana», Marokas valsts telekanālā tika pārraidīta trešdien.

«Tas ir jautājums, par kuru mums nebūtu jārunā, bet diemžēl ir tā, kā ir. Mēs ceram, ka šie skaistuma padomi ļaus jums turpināt baudīt normālu dzīvi,» video pamācības pieteikumā teica TV šova vadītāja Lilia Muline.

Ņemot vērā sašutumu sociālajos tīklos, telekanāla vadība vēlāk izplatīja atvainošanos. Tika arī uzsvērts, ka video pamācībā redzamā sieviete no vardarbības nebija cietusi - uz viņas sejas redzamie zilumi tikuši radīti ar kosmētisko līdzekļu palīdzību.

Laikraksts «The Guardian» uzsvēra, ka šokējošā satura pārraide Marokas TV pārraidīta divas dienas pirms Starptautiskās dienas vardarbības novēršanai pret sievietēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu