Video: kā elektriskais megaauto uzstādīja Nordšleifes rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Elektromobiļu ražotājs NextEV publiskojis video, kurā iemūžinājis sava jaunā megaauto NIO EP9 sekmīgo mēģinājumu uzstādīt jaunu apļa laika rekordu Nirburgringas Nordšleifē.

Video gan nav redzams EP9 brauciens no starta līdz finišam, taču NextEV norāda, ka nav notikusi vis simulācija, bet gan reāls brauciens ar reālu auto, un brauciena iznākums ir 7 minūtes un 5,12 sekundes. Līdz ar to iepriekšējais elektroauto rekords (7 minūtes un 22,329 sekundes), kas piederēja Toyota prototipam EV002, tika pārspēts par nedaudz vairāk nekā 17 sekundēm.

NIO EP9 nebija nepieciešams ilgs laiks, lai ierindotos starp ekstrēmākajiem auto, kas reiz viesojušies Nordšleifē. Apļa rekords absolūtajā ieskaitē (neizdalot atsevišķi tikai slēgtām trasēm un tikai koplietošanas ceļiem domātus auto) joprojām pieder Radical SR8LM un tas ir 6 minūtes un 48 sekundes. Otrais ir Radical SR8, kurš to pašu 20 kilometru distanci veica par 8 sekundēm ilgākā laikā. Trešo vietu ieņem ielas mašīna Porsche 918 Spyder (6 minūtes un 57 sekundes), bet ceturtais ir Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce (6 minūtes 59,73 sekundes). NIO EP9 ar savu rezultātu atrodas piektajā pozīcijā un tādējādi par vairāk nekā trim sekundēm ir apsteidzis Nissan GT-R Nismo (7 minūtes un 8,68 sekundes.

NIO EP9 izstrādāts ciešā sadarbībā ar NextEV piederošās Formula-E komandas speciālistiem un atbilstot FIA LMP1 klases drošības prasībām. Tai pašā laikā auto varēs lietot ikdienas satiksmē.

NextEV megamašīna ir apgādāta ar 4 elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir līdzvērtīga 1360 zirgspēkiem. Ar tiem 1735 kg smagais auto spēj 100 km/h sasniegt 2,7 sekundēs un maksimāli attīsta 312 km/h. Automobiļa gaitas rezerve ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem ir 425 kilometri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu