SUV jaunās kazarmas ēkas pamatos iemūrē vēstījuma kapsulu nākamajām paaudzēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iemūrējot vēstījuma kapsulu nākamajām paaudzēm, šodien Bolderājā atklāta Speciālo uzdevumu vienības (SUV) jaunās kazarmas ēkas būvniecība, informēja Aizsardzības ministrijā.

Pasākumā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) uzsvēra, ka SUV ir mūsu bruņoto spēku lepnums un viena no attīstības prioritātēm. Viņš norādīja, ka 25 gados vienība ir apliecinājusi spēju profesionāli veikt valstiski un starptautiski svarīgus uzdevumus plecu pie pleca ar citu valstu elitārāko vienību kaujiniekiem. «Lai jūsu zināšanas, iemaņas, spējas un gara stiprums ir ar jums. Es ticu, ka mums priekšā ir daudz darāmā, bet ar jūsu sīkstumu un gara pārliecību esmu pārliecināts, ka mēs to paveiksim,» uzsvēra aizsardzības ministrs.

Atzinīgus vārdus par kazarmas būvniecības sākšanu pauda arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, norādot, ka, neskatoties uz to, ka vienība jau iepriekšējos gados bija noteikta par prioritāti, līdz šim nozarei nepietika līdzekļu, lai būvētu jaunu kazarmu. «Ar šīs kazarmas būvniecību ir iespēja kaut nedaudz atdot mūsu spēju attīstības parādu, jo jūs, vienības kaujinieki, ar savu degsmi, atbildības sajūtu un augsto profesionalitāti esat godam pelnījuši novērtējuma sajūtu un daudz labākus sadzīves apstākļus. Šis ir laiks, kad mēs atdodam mūsu karavīriem, mūsu attīstības spējām, parādus. Šodien atdodam parādu arī jums - jūsu sadzīves apstākļu uzlabošanai,» norādīja Graube.

Piemiņas kapsulas svinīgajā pasākumā piedalījās arī ASV Mičiganas Nacionālās gvardes komandieris ģenerālmajors Gregorijs Vadnais, Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš, SUV, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un būvniecības uzņēmuma AS «UPB» pārstāvji. Plānots, ka projektu īstenos līdz nākamā gada rudenim.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu