Farāžs ticies ar Trampu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Britu eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līdzšinējais līderis Naidžels Farāžs ir kļuvis par pirmo britu politiķi, kurš ticies ar Donaldu Trampu pēc viņa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās, sestdienas vakarā apstiprināja UKIP.

Jaunievēlētais ASV prezidents sestdien uzņēma britu eiroskeptiķu līderi savā Ņujorkas rezidencē Trampa tornī, kur viņi pavadīja vairāk nekā stundu, apspriežot republikāņu kandidāta «uzvaru, globālo politiku, un «Brexit» statusu», teikts UKIP paziņojumā.

Kad reportieri sestdienas pēcpusdienā pamanīja Farāžu ar kādu kompanjonu šī nama vestibilā, Farāžs sacīja, ka viņi tur esot «tikai tūristi».

Trampa kampaņas menedžere Kelienna Konveja vēlāk pateica reportieriem, ka Trampam bijusi «ļoti produktīva» tikšanās ar Farāžu.

Šī tikšanās varētu būt nepatīkama Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai, kura šonedēļ runāja ar Trampu pa telefonu, bet vēl nav personīgi tikusies ar viņu.

Dauningstrīta ir noliegusi ziņas, ka Farāžs darbosies kā «starpnieks» Lielbritānijas attiecībās ar jauno ASV administrāciju.

Farāžs uzsvēra abu valstu attiecību svarīgumu un lūdza Trampu atkal novietot Ovālajā kabinetā bijušā Lielbritānijas premjerministra Vinstona Čērčila krūšutēlu.

Farāžs sacīja, ka bijis «liels gods» pavadīt laiku kopā ar Trampu, kuru viņš raksturoja kā «relaksētu un pilnu labām idejām». «Esmu pārliecināts, ka viņš būs labs prezidents,» piebilda Farāžs.

«Viņa atbalsts ASV-Lielbritānijas attiecībām ir ļoti spēcīgs. Tas ir vīrs, ar kuru mēs varam kārtot lietas,» teica Farāžs.

Farāžs bija atbalstījis Trampu vēlēšanu kampaņas laikā un augustā uzstājies ar runu vienā no Trampa mītiņiem Misisipi štata Džeksonas pilsētā. Viņš arī salīdzināja Trampa kampaņu ar savu kampaņu, kuras mērķis bija panākt Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES).

ASV prezidenta vēlēšanu iznākums pamudināja daudzus komentētājus vilkt paralēles ar Lielbritānijas 23.jūnija referendumu, kurā tika nobalsots par izstāšanos no ES jeb «Brexit». Pats Tramps pirms vēlēšanām prognozēja, ka to iznākums būs «Brexit plus plus plus».

Farāžs otrdien televīzijā bija paziņojis, ka ar prieku pieņemtu darbu Trampa administrācijā, ja ASV Republikāņu partijas kandidāts tiktu ievēlēts par Savienoto Valstu prezidentu.

«Šīs vēlēšanas ir ļoti vienkāršas, tās ir kā «Brexit»,» sacīja Farāžs, norādot, ka runa ir par pārmaiņām - vai nu tās vēlas, vai nē.

«Ja viņš piedāvātu man darbu, man diezgan labi patiktu būt viņa sūtnim Eiropas Savienībā. Es domāju, ka to darbu paveiktu ļoti labi,» teica Farāžs.

Farāžs pēc 23.jūnija «Brexit» referenduma paziņoja par atkāpšanos no UKIP vadītāja amata, tomēr viņš turpina pildīt partijas līdera pienākumus, līdz UKIP tiks izraudzīts jauns vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu