Klintone aicina respektēt vēlēšanu iznākumu; piedāvā strādāt kopā ar Trampu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrārtu partijas kandidāte prezidenta amatam Hilarija Klintone aicinājusi savus atbalstītājus respektēt vēlēšanu iznākumu un dot iespēju Donaldam Trampam vadīt valsti. Klintone arī piedāvājusi strādāt kopā ar Trampu.

Uzstājoties pirmo reizi pēc zaudējuma atzīšanas prezidenta vēlēšanās, Klintone pauda cerības, ka Tramps būs veiksmīgs prezidents visiem amerikāņiem. «Mēs esam redzējuši, ka mūsu valsts ir sašķeltāka nekā domājām,» teica Klintone, vēsta BBC.

Tāpat viņa aicināja savus atbalstītājus respektēt vēlēšanu iznākumu, norādot, ka ASV konstitūcijā ir nostiprināta miermīlīga varas maiņa. «Man žēl, ka mēs neuzvarējām šais vēlēšan'as to vērtību un vīzijas dēļ, kuras mums ir kopīgas,» sacīja Klintone.

«Aizvadītajā naktī es apsveicu Donaldu Trampu un piedāvāju strādāt ar viņu mūsu valsts labā,» vēršoties pie atbalstītājiem un aizturēdama asaras, sacīja Klintone. «Donalds Tramps būs mūsu prezidents. Mums ir pienākums būt pret viņu atvērtiem un dot iespēju vadīt.»

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts 20.janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu