Ko briti apsolīja Nissan, lai tas paturētu ražošanu Lielbritānijā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leiboristu partija pieprasīja, lai valdība publicē savu vēstuli ar garantijām automašīnu ražotājam, kas to pārliecināja saglabāt savu ražotni.

Japānas automašīnu ražotājs pagājušajā nedēļā atklāja, ka plāno saglabāt savu ražotni pēc valsts izstāšanās no ES. Nissan pārstāvis atklāja, ka valdība ir viņiem devusi «garantijas» un tas ir palīdzējis pieņemt lēmumu.

Leiboristi pieprasa, lai tiek publicēta informācija par šīm garantijām, jo uztraucas par to, ka Nissan tiek piedāvāts «izdevīgs darījums», nevis domāts par ilgstošiem nozares plāniem. Konservatīvās partijas ministrs Gregs Klārks vēlāk atklāja, kas tieši bija rakstīts šajā vēstulē. Viņš teica: «Tai ir četri galvenie punkti. Trīs no tiem ir par vispārīgi par nozari un ceturtais ir par Brexit

  • Mēs nodrošināsim finansējumu darbinieku apmācībai. Mēs turpināsim savu pieeju nozarei, lai tā būtu konkurētspējīga. Visiem uzņēmumiem būs pieejami līdzekļi, lai apmācītu darbiniekus un citām ar to saistītām lietām.
  • Mēs atgriezīsim «piegādes ķēdi» atpakaļ Lielbritānijā. Pēdējo gadu laikā mēs jau esam parādījuši, ka vēlamies atgriezt piegādes ķēdes punktus – mazos un vidējos uzņēmumus. Līdz šim daudzi no tiem bija citās valstīs.
  • Mēs būsim jaunāko izpētes un izstrādņu ieviesēji. Mūsu stiprā puse ir zinātne un izpēte, un automobiļu rūpniecība ļoti ātri mainās, piemēram, elektromašīnas. Citi uzņēmumi un arī Nissan vēlējās zināt, vai esam gatavi būt pirmie jaunievedumu un izstrādņu ieviešanā, un mēs esam gatavi.
  • Mēs mēģināsim nodrošināt tirdzniecību bez tarifiem. Ir skaidri jāparāda, ko vēlamies no sarunām, lai atrastu kopīgu valodu ar mūsu Eiropas draugiem un kaimiņiem. Tagad vēl nevaram zināt sarunu iznākumu, kas ir ļoti svarīgi Japānai. Jebkurā gadījumā mēs garantējam nodrošināt to, ka Lielbritānijas rūpniecība paliek konkurētspējīga.

Klārks neizskaidroja to, kas notiks, ja valdībai neizdosies noslēgt vienošanos par tirdzniecību bez tarifiem. Viņš teica: «Šīs garantijas deva pārliecību uzņēmējiem, esmu priecīgs, ka darba vietas ir nosargātas un papildinātas.»

www.anglobalticnews.co.uk

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu