Par godu Latvijas simtgadei darina īpašu Rundāles novada musturdeķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, Rundāles novada Bērsteles bibliotēka aicina ikvienu interesentu iesaistīties īpašas dāvanas radīšanā, kopīgi darinot Rundāles novada musturdeķi, informēja Rundāles novada sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

«Bērsteles bibliotēka 2015.gada maijā organizēja Latvijas radošo rokdarbnieču darināto musturdeķu izstādi, parādot šo deķu skaistumu un neatkārtojamību, kas rodas, dažādiem cilvēkiem kopā darbojoties, darinot katram savu nelielu gabaliņu no lielā kopuma. Tad arī radās ideja par mūsu Rundāles novada musturdeķa veidošanu,» stāstīja Bērsteles bibliotēkas vadītāja Anita Šveda.

Iesaistīties musturdeķa darināšanā var ikviens. Galvenie nosacījumi - radītajam gabaliņam jābūt 12 centimetru garam un 12 centimetru platam, tas var būt adīts vai tamborēts. «Krāsas un dzijas ikviens var izvēlēties pēc savām iekšējām izjūtām un asociācijām ar Rundāles novada musturdeķi. Noteikti pielieciet klāt zīmītes ar darinātāju vārdiem un uzvārdiem,» aicina Šveda.

Jau pašlaik deķa radīšanā aktīvi ir iesaistījušies Bērsteles un Svitenes iedzīvotāji, darinājumus jau ir atnesuši arī pirmsskolas izglītības iestādes «Mārpuķīte» grupas vecāki.

Darinātos gabaliņus var nogādāt tuvākajā novada bibliotēkā Viesturos, Svitenē, Vecrundālē, Bērstelē un Pilsrundālē, kā arī Rundāles novada domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu