No idejas līdz sapņa realizācijai: divas jaunietes piedzīvo savu profesionālo debiju modes pasaulē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties Samsung iniciatīvai «Piepildi savus sapņus», meitenes kāpj uz Riga Fashion Week skatuves

Uzvara Samsung iniciatīvā «Piepildi savus sapņus» ļāvusi sešpadsmitgadīgajai Patrīcijai Annai Vavilovai pierādīt sevi modeles ampluā, savukārt divdesmitgadīgajai Elīnai Grīnbergai – prezentēt savu talantu apģērbu dizaina jomā. Sestdienas vakarā īpašā notikumā klubā Coyote Fly abas meitenes plašākai auditorijai atklāja savas jauniegūtās prasmes.

Patrīcija Anna un Elīna vairāk nekā simts dalībnieku konkurencē projektam tika izvēlētas augustā pēc tam, kad žūrijai bija pierādījušas savu mērķtiecību un uzdrošināšanos. Kopš tā brīža divu mēnešu garumā abas savu mentoru uzraudzībā pildīja dažādus ar modes industriju saistītus izaicinājumus, kuru laikā iegūtās prasmes tika demonstrētas tieši nedēļas nogalē.

Sapnis par modeles karjeru īstenojas uznācienā uz modes skatuves

Sešpadsmitgadīgā Patrīcija Anna kopā ar Instagram modeli Agniju Griguli devās uz vairākiem kastingiem pie modes dizaineriem, piedalījās fotosesijās un pasākumos, papildinot zināšanas par pareizu tērpu demonstrēšanu. Agnija meitenei sniedza arī vērtīgus padomus sociālo tīklu vizuālā satura veidošanā un portfolio izveidē.

Rezultātā Patrīcija sestdien kāpa uz skatuves, lai kā vienīgā daiļā dzimuma pārstāve kopā ar zīmola BALTMAN modeļiem-puišiem demonstrētu tieši viņai radītu tērpu. Viņa neslēpj, ka pirms svarīgā iznāciena bija uztraukusies: «Vieta, pa kuru man vajadzēja staigāt, bija gana šaura, tāpēc biju nedaudz nobažījusies par to, vai nepaslīdēšu. Taču, kad spēru pirmo soli, uztraukums izgaisa. Kā vienīgā meitene starp puišiem jutos ļoti īpaša.» Jaunietei tā bija pirmā pieredze modes pasaulē un tieši tāpēc tā bijusi ļoti vērtīga – šo mēnešu laika iegūtas gan praktiskas zināšanas par modeļu darbu, gan arī iemantoti kontakti, kas jau atnesuši iespēju piedalīties arī citos projektos un pasākumos.

Instagram modele un blogere Agnija Grigule, kura visu šo laiku bija Patrīcijas atbalsts, neslēpj prieku par iznākumu. «Atceros pirmo reizi, kad defilēju pa skatuvi – uztraukums bija tik liels, ka to varēja arī nolasīt no manām acīm un redzēt fotogrāfijās,» atmiņās dalās Agnija un piebilst, ka Patrīcija pelnījusi uzslavas, jo viņā no satraukuma nebija ne miņas. Arī pašai Instagram modelei dalība Samsung projektā ļāvusi iemantot vērtīgu pieredzi: «Kļūt par Patrīcijas atbalstu, paraugu un padomdevēju bija ļoti liela atbildība, tāpēc pati noteikti kļuvu vēl apdomīgāka.»

Foto: Publicitātes foto

No sapņa par dizaineres karjeru līdz savas kolekcijas prezentācijai

Otra «Piepildi savus sapņus» fināliste – Mākslas akadēmijas studente Elīna Grīnberga – šajā laikā pilnveidoja savas zināšanas tērpu radīšanā un dizainēšanā. Viņa kopā ar pašmāju zīmola «Ecattus» radītājām Eviju Kalvi un Ingu Radeiko Elīna izveidoja savu mini kolekciju «NOIR», kas tika prezentēta uz Riga Fashion Week skatuves. Viens no Elīnas izaicinājumiem ceļā uz mērķi bija arī pašūt kleitu īpašai personībai – radio balsij Karmenai Stepanovai. Abu meiteņu sadarbība izvērtās veiksmīga – Karmena Elīnas skati apmeklēja tieši šajā kleitā.

«Par spīti tam, ka laika kolekcijai tapšanai bija ļoti maz, esmu priecīga par iznākumu. Tomēr nenoliegšu, ka vienmēr var vēl labāk,» uzreiz pēc skates prezentācijas iespaidos dalās valmieriete. Elīnai ir plāns, ka ar šiem radītajiem pieciem tērpiem viņa mēģinās piedalīties pavasarī gaidāmajā «Vidzeme Fashion Show.» Uz jautājumu par to, kā veidoti abstraktie zīmējumi uz tērpiem, Elīna ir lakoniska un atzīst, ka tas, lai paliek viņas profesionālais noslēpums.

«Ecattus» radītāja un Elīnas mentore Evija Kalve atzīst, ka ir gandarīta par paveikto darbu. «Tā kā Elīna vēl mācās pirmajā kursā, mēs ar Ingu no savas puses palīdzējām ar tehniskām detaļām, viss pārējais – ideja un izpildījums – ir Elīnas pašas darbs. Esmu pārliecināta, ka mēs par Elīnu kā jauno dizaineri noteikti vēl dzirdēsim,» saka Evija.

Samsung iniciatīvas «Piepildi savus sapņus!» mērķis ir palīdzēt īstenot jauniešu idejas, izglītojot, iemācot dažādas prasmes un pilnveidojot talantus. Gada sākumā, iniciatīvas pirmajā posmā, ar Samsung atbalstu piepildījās Pārslas Kokinas un Reiņa Berga sapņi – iedziedāt un filmēt videoklipa versiju Gacho dziesmai «Mūžam jauns». «Piepildi savus sapņus!» norisinās visās trīs Baltijas valstīs.

www.samsung.com

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu