Grieķijā nelegālie imigranti nodedzinājuši nometnes birojus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien Grieķijas Lesbas salā nelegālo imigrantu nometnē tās iemītnieki ar akmeņiem apmētājuši policistus un nodedzinājuši četrus pagaidu birojus, kurus izmantoja patvēruma pieteikumu izskatīšanas amatpersonas.

Vismaz četras ēkas, kurās veiktas intervijas, iznīcinātas pilnībā, bet trim nodarīti postījumi, sacīja Eiropas Patvēruma atbalsta biroja (EASO) izpilddirektors Hosē Karreira.

«Incidenti ir notikuši arī agrāk, bet šis ir visnopietnākais,» viņš atzina.

Nekārtībās piedalījušies vairāk nekā 70 nelegālie imigranti, pārsvarā no Pakistānas un Bangladešas. Policija aizturējusi vairākus desmitus cilvēku.

Grieķijā šobrīd atrodas 66 000 nelegālo imigrantu, liecina oficiālie dati.

Pateicoties Eiropas Savienības un Ankaras līgumam, nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju jau martā jūtami saruka, taču vienlaikus aktivizējās cilvēku kontrabandas maršruts no Lībijas uz Itāliju.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas. Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu