Igaunijā veiks auditu saistībā ar eksprezidenta Ilvesa uzņēmumam piešķirto finanšu atbalstu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas uzņēmējdarbības ministre Līza Ovīra uzdevusi Igaunijas Investīciju un tirdzniecības aģentūras (EAS) padomei veikt auditu saistībā ar bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa uzņēmumam «Ermamaa» sniegto finanšu palīdzību tūrisma biznesa attīstībai, vēsta laikraksts «Eesti Paevaleht».

«Esmu uzdevusi EAS uzraudzības padomei veikt neatkarīgu auditu, lai izpētītu un izvērtētu EAS valdes 2007.-2016.gadā pieņemtos lēmumus saistībā ar (..) [uzņēmumam] «Ermamaa» sniegto atbalstu tūrisma biznesa attīstībai,» paziņojusi Ovīra.

«Pirmkārt es gaidu atbildes uz jautājumiem, vai valdei bija tiesības 2012.gadā pieņemt lēmumu par atmaksājamās summas apmēru nākamajos gados un vai lēmums atbilda tajā laikā spēkā esošajiem tiesiskajiem aktiem. Ceru, ka audits tiks veikts pēc iespējas drīz,» norādījusi ministre.

Jau ziņots, ka Ilvess 12.oktobrī atmaksāja Igaunijas Investīciju un tirdzniecības aģentūrai (EAS) pieprasīto summu - 19 039 eiro - jeb 10% no piešķirtā atbalsta tūrisma biznesa attīstībai, jo viņam piederošais uzņēmums «Ermamaa» vairs nesniegs tūrisma pakalpojumus Ilvesa lauku īpašumā Ermā.

Ilvess 10.oktobrī rakstiski informējis EAS, ka pēc 2017.gada 1.janvāra vairs nevēlas savu ar EAS palīdzību attīstīto lauku īpašumu izmantot iecerētajam mērķim - tūristu uzņemšanai. EAS pieprasītās summas apmērs noteikts atbilstoši EAS valdes 2012.gada 30.marta lēmumam pieprasīt daļēji atmaksāt finanšu atbalstu. Pieņemot šo lēmumu, ņemts vērā, ka Ermas lauku saimniecībā, kas pieder «Ermamaa», Ilvesa prezidentūras laikā ir uzņemts liels skaits ārvalstu un neoficiālo viesu.

«Mūsu pieprasījums [par līdzekļu atmaksu] ir balstīts uz agrāk pieņemto EAS valdes sēdes lēmumu, ņemot vērā iemeslus, kuru dēļ 2007.-2016.gadā Ermas lauku īpašuma kā tūristu uzņemšanas vietas izmantošana bija ierobežota,» paskaidroja EAS valdes priekšsēdētājs Hanno Tombergs.

«Ermamaa» no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem 2006.gada pavasarī saņēma 190 392 eiro programmā, kurā līdzekļi bija paredzēti tūrisma sektora uzņēmumu produktu attīstībai un mārketinga projektu īstenošanai. Tomēr Ilvesa ievēlēšana valsts prezidenta amatā neļāva Ermas lauku saimniecībai Igaunijas dienvidos darboties kā tūrisma objektam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu