Francija vēlas kara noziegumu izmeklēšanu Sīrijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francija vērsīsies pie Starptautiskās krimināltiesas prokuroriem ar lūgumu sākt izmeklēšanu par Sīrijas režīma un Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Sīrijā, pirmdien paziņojis Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero.

ANO pārstāvji un Rietumu amatpersonas pēdējās dienas paudušas sašutumu par gaisa uzlidojumiem, kuros sabombardētas slimnīcas, palīdzības autokolonnas un citi civilie mērķi nemiernieku kontrolētajos apgabalos Sīrijā, tostarp Alepo austrumos.

«Kas veicis bombardēšanu? Tur ir sīrieši, bet arī krievi, kuri ieradušies ar saviem modernajiem ieročiem, kas ļauj viņiem tikt klāt bunkuriem, kuros cilvēki mēģina pasargāt sevi,» intervijā radio paziņoja Ero.

Francijas ārlietu ministrs pagājušajā nedēļā apmeklēja Maskavu un Vašingtonu cerībā panākt atbalstu Parīzes izstrādātajai ANO rezolūcijai par pamieru Alepo.

ANO Drošības padome balsoja par divām rezolūcijām Alepo jautājumā, un abas tika noraidītas.

Francijas un Spānijas izstrādātā rezolūcija tika noraidīta Krievijas un Venecuēlas opozīcijas dēļ.

Ero vizītes laikā Vašingtonā ASV valsts sekretārs Džons Kerijs sacīja, ka «Krievija un režīms ir parādā pasaulei vairāk nekā tikai paskaidrojumu par to, kāpēc viņi turpina uzbrukt slimnīcām un medicīnas iestādēm un bērniem un sievietēm».

Kerijs uzsvēra, ka šie gadījumi ir izmeklējami kā kara noziegumi.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns, īsi pirms ASV pārtrauca sarunas ar Krieviju par pamiera atjaunošanu Sīrijā, paziņoja, ka septembrī notikušie uzlidojumi divām slimnīcām Alepo ir kara noziegumi.

Bruņotajā konfliktā Sīrijā kopš 2011.gada gājuši bojā vairāk nekā 300 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu