Vēlētāju aptaujas: «Gruzijas sapnis» uzvarējusi parlamenta vēlēšanās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas nobalsojušo vēlētāju aptaujas liecina, ka Gruzijas parlamenta vēlēšanās sestdien uzvarējusi valdošā partija «Gruzijas sapnis».

Pēc televīzijas kompānijas «Rustavi 2» veiktā pasūtījuma starptautiskās pētījumu kompānijas GFK veiktas nobalsojušo vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka «Gruzijas sapnis» ieguvis 39,9% vēlētāju atbalstu.

Savukārt pašlaik opozīcijā esošā Apvienotā nacionālā kustība (ENM), kas apvieno bijušā valsts prezidenta Mihaila Saakašvili atbalstītājus, saņēmusi 32,7% vēlētāju balsis.

Savukārt starptautiskās pētījumu kompānijas TNS pēc citu Gruzijas telekompāniju «1.kanāls», «Imedi», «Maestro» un GDS veiktas aptaujas rezultāti liecina, ka «Gruzijas sapņa» pārsvars ir lielāks - par partiju gatavi balsot 53,8% balsu, bet ENM atbalstījuši 19,5% nobalsojušie vēlētāji.

Gruzijas plašsaziņas līdzekļi pirms vairākām dienām publiskoja Saakašvili un viņa partijas līderu slepenu telefona sarunu ierakstu, kurā viņš aicinājis rīkot revolucionāru notikumu attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu