Visticamāk, beigusies kratīšana Jūrmalas domes mēra Trukšņa kabinetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Visticamāk, beigusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktā kratīšana Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) kabinetā. Trīs KNAB pārstāvji no Jūrmalas domes ēkas iznes vienu melnu koferi un vairākas lielizmēra aploksnes. KNAB pārstāvji devās uz mikroautobusu, ar kuru no domes aizbrauca. Ar to, visticamāk, kratīšana Trukšņa kabinetā ir beigusies.

Pats Truksni gan patlaban neatrodas Jūrmalas pilsētas domes ēkā, jo veselības stāvokļa dēļ ir nogādāts slimnīcā.

KNAB pārstāve Laura Dūša TVNET apstiprināja, ka korupcijas uzraugi otrdien Jūrmalas pilsētas domē veic operatīvās darbības. Vienlaikus viņa norādīja, ka sīkāka informācija nav sniedzama, tostarp, vai kratīšanas veiktas arī citviet un tas, vai Truksni bija plānots aizturēt.

Bet Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i. Zane Leite TVNET apstiprināja, ka KNAB darbinieki pa dienu atradās Jūrmalas pilsētas domē.

KNAB darbinieki Jūrmalas pilsētas domē bija aptuveni no pusdienas laika.

Leite arī neatklāja, vai KNAB darbinieki strādā tikai mēra kabinetā vai arī citu darbinieku kabinetos. Pašvaldības pārstāve pavēstīja, ka

Truksnis neatrodas Jūrmalas pilsētas domes ēkā, jo veselības stāvokļa dēļ ir nogādāts slimnīcā.

Viņa gan neatklāja, kas mēram noticis un kurā slimnīcā viņš nogādāts.

Neoficiāli avoti aģentūrai LETA vēstīja, ka, iespējams, Truksni bijis plānots aizturēt, taču viņš ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā.

Premjera Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars sarunā ar TVNET norādīja, ka Kučinskis pēc valdības sēdes paudis, ka KNAB darbības nekomentēs, kā arī to, ka saistībā ar notikušo zina tieši tik daudz, cik rakstīts medijos.

Trukšņa advokāts, uzzinot, ka zvana žurnālists, aģentūrai LETA teica, ka šobrīd nevarot neko pateikt un nevarot runāt.

Ja apstiprināsies ziņas, ka KNAB vaino Truksni korupcijā, tad šī būs kārtējā reize, kad KNAB redzeslokā nonācis kāds no Jūrmalas mēriem, vēsta LETA.

Pirms vairākiem gadiem tā dēvētajā Jūrmalgeitā cietumsodu par kukuļošanu saņēma bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis, kurš sodu jau izcietis. Savukārt apelācijas instances tiesā šobrīd atrodas krimināllieta, kur bijušais kūrortpilsētas mērs Raimonds Munkevics apsūdzēts par kukuļdošanu. Pirmās instances tiesa Munkevicam piesprieda 49 950 eiro naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu