Audi RS 3 sedans iegūst apaļus 400 zirgspēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Parīzes automobiļu izstādē Audi bez jaunā Q5 prezentējuši arī sava kompaktā sedana karsto versiju RS 3, turklāt tā aprīkota ar spēcīgāku motoru nekā piecu durvju RS 3 hečbeks.

RS 3 sedana motora telpā, tāpat kā hečbekam, atrodas 2,5 litru piecu cilindru spēka agregāts, tiesa, tā jauda no 370 pacelta līdz apaļiem 400 ZS (480 Nm). Strādājot pārī ar divsajūgu pārnesumkārbu, motors sedanam nodrošina spēju paātrināties līdz 100 km/h 4,1 sekundē. Tātad par 0,2 sekundēm īsākā laikā nekā hečbekam.

Kā ierasts, maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Par papildu samaksu Audi gan ir gatavi izdarīt pakalpojumu un dot iespēju sasniegt 280 km/h.

Salīdzinājumā ar civilo A3 sedanu RS 3 ir par 25 milimetriem zemāks. Tam ir spēcīgāka bremžu sistēma ar 370 mm diskiem uz priekšējās ass un 310 mm diskiem aizmugurē. Ja pircējs vēlēsies, priekšā varēs uzstādīt arī keramisko bremžu sistēmu. Arī par papildu samaksu.

Standarta izpildījumā RS 3 būs 19 collu diski ar 235/35 izmēra riepām. Kā opciju Audi piedāvā iespēju priekšā montēt 255/30 izmēra riepas.

Modeļa standarta aprīkojumā ir multimediju sistēma ar 7 collu ekrānu, Nappa ādas sporta sēdekļi, LED priekšējie lukturi un Audi drive select sistēma, ar ko regulēt stūres, motora, S tronic transmisijas un izpūtēja vārstuļu darbību. Citi labumi, piemēram, digitālais 12,3 collu instrumentu panelis, Bang & Olufsen audio sistēma ar 14 skaļruņiem, adaptīvie amortizatori un matricas tipa LED starmeši savukārt ir par papildu samaksu. Saprotams, ka tas nav viss opciju klāsts; tas ir krietni vien plašāks.

Pārdošanā Ķīnā un ASV Audi RS3 nonāks 2017.gada vasarā. Par citiem noieta tirgiem Audi šobrīd nerunā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu