Par Srebrenicas mēru ievēlēts serbs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bosnijas pilsētā Srebrenicā, kur kara laikā serbu spēki noslepkavoja 8000 musulmaņus, svētdien notikušajās vēlēšanās pirmo reizi 17 gadu laikā par mēru ievēlēts serbs.

Vadoties pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, 34 gadus vecais Mladens Grudžičičs pasludinājis sevi par vēlēšanu uzvarētāju un paziņojis, ka cilvēki parādījuši, ka «viņi vēlas pārmaiņas».

Ja rezultāti apstiprināsies, viņš kļūs par pirmo serbu pilsētas mēra amatā kopš 1999.gada, lai gan viņa konkurents un pašreizējais mērs musulmanis Čamils Durakovičs pavēstījis, ka ir pāragri pasludināt uzvaru, jo vēl nav saskaitītas pa pastu nodotās balsis.

Grudžičičs apliecinājis, ka dome turpinās atbalstīt piemiņas pasākumus par 1995.gada 11.jūliju, kad Srebrenicā tika pastrādāts nežēlīgākais slaktiņš Eiropā kopš Otrā pasaules kara.

«Es vēlos, lai mēs Srebrenicā pāršķirtu lappusi, lai mums būtu jauna dzīve, raudzītos uz priekšu, attīstītu Srebrenicu visās jomās, nodrošinātu cilvēku palikšanu, neskatoties uz viņu ticību vai tautību,» paziņojis Grudžičičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu