Liegums līdz 16 gadu vecumam reģistrēties soctīklos bez vecāku atļaujas - tikai formalitāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iecere ieviest sociālajos tīklos nepilngadīgo reģistrēšanos tikai ar vecāku atļauju būs tikai formalitāte – tādu nākotni Briseles regulai paredz sociālo tīklu pārstāvji, kuri uzskata, ka Latvijas Tieslietu ministrijai jāizstrādā konkrētas norādes, kā pārbaudīt bērnu vecumu un vecāku atļaujas patiesumu pirms personas reģistrācijas sociālajos tīklos.

Reģistrējoties Latvijas vietējā sociālajā tīklā Draugiem.lv, pašlaik nav vecuma ierobežojuma. Aptuveni pirms gada ieviesta iespēja apstiprināt profilu ar e-paraksta palīdzību, taču apstiprināt nepilngadīga bērna vecāka atļauju portāla pārstāvjiem, izmantojot e-parakstu, nav iespēju.

Vecuma ierobežojums ir Eiropas Savienības regula, kas attiecas uz visām dalībvalstīm. Dalībvalstu ierēdņiem tika dota izvēle ierobežojumu attiecināt uz 12 līdz 16 gadu veciem jauniešiem. Latvijas Tieslietu ministrija izvēlējās maksimālo vecumu, tas nozīmē, ka visiem, kuri ir vecumā līdz 16 gadiem, pirms reģistrēšanās sociālajos tīklos ir jāsaņem vecāku atļauja.

Jau ziņots – visiem, kuri ir jaunāki par 16 gadiem, reģistrēšanās sociālajos tīklos tikai ar vecāku atļauju. Šāda kārtība Latvijā tiks ieviesta, sākot ar 2018. gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu