Video kompilācija: pārkāpumi Krievijas Valsts domes vēlēšanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadri no video

Vietnē «Youtube» un citos sociālajos tīklos pēc Krievijā svētdien notikušajām Valsts domes vēlēšanām ceļo virkne video, kuros redzami rupji pārkāpumi vēlēšanu iecirkņos visā valstī.

Vairāki iespējamo pārkāpumu video uzņemti Dagestānas republikā, kur kāds žurnālists fiksējis, kā vairāki cilvēki vēlēšanu urnā iemet vairāk nekā tikai vienu biļetenu.

Vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi valdošā partija «Vienotā Krievija», kuru pārstāv arī valsts prezidents Vladimirs Putins un premjers Dmitrijs Medvedevs.

Pēc vairāk nekā 80% balsu saskaitīšanas «Vienotā Krievija» saņēmusi 54,28% balsu. Tai seko Komunistiskā partija, Liberāldemokrātiskā partija un kreisi centriskā partija «Taisnīgā Krievija». Atbilstoši balsojuma rezultātiem vienmandāta apgabalos parlamentā iekļuvušas vēl divas partijas - «Dzimtene» un «Pilsoniskā platforma». Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu