Latvijas dabas vērtības cildinās ar 18 projektu palīdzību, atvēlot tam teju miljonu eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija (LVAFA) atbalstījusi finansējuma piešķiršanu 18 projektiem, ar kuru palīdzību, sagaidot valsts simtgadi, tiks cildinātas Latvijas dabas vērtības.

Kopumā projektiem atvēlētais finansējums sasniedz gandrīz vienu miljonu eiro - 903 392 eiro.

Vislielākais finansējums - 81 030 eiro - tiks Liepājas pilsētas pašvaldībai projekta «Lejaskurzemes dabas vērtības Latvijas simtgadei» īstenošanai. Nedaudz mazāku summu - 79 964 eiro - saņems Nacionālais botāniskais dārzs projekta «Latvijas izcelsmes dekoratīvo augu ekspozīcija un virtuālās «Nacionālās selekcijas slavas zāles«» izveide, savukārt Latvijas Dabas fonds saņems 75 374 eiro projekta «Dabas daudzveidība Latvijas ainavās. Ainavas runā!» īstenošanai. Vēl 73 920 eiro tiks nodibinājumam «Kokneses fonds», lai Likteņdārzā izveidotu lielo kalnu, kas būšot dāvana Latvijai simtgadē un paredzēts latvisko vērtību saglabāšanai nākamajām paaudzēm.

Ludzas novada pašvaldība saņems finansējumu 68 956 eiro apmērā Gaismas dārza projekta īstenošanai, Latvijas Universitātei tiks 65 774 eiro monogrāfijas «Latvijas zeme, daba, tauta, valsts» sagatavošanai un izdošanai, bet Rugāju novada dome saņems 52 500 eiro projekta «Loba doba Zīmeļlatgolā jeb atklāj dabas pētnieku sevī!» īstenošanai.

LVAFA atbalstījusi arī biedrības «Media gids» projektu «Dabas skaitīšana» - sabiedrības informēšana par projektu «Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā». Šai aktivitātei tiks atvēlēti 47 225 eiro. Savukārt Ogres novada dome saņems 42 645 eiro finansējumu Ogres upes un tās krastos augošo aizsargājamo biotopu un peldu kūrorta cildināšanai.

Starp finansējuma saņēmējiem un projektu īstenotājiem ir arī Dabas muzeja atbalsta biedrība, Naukšēnu novada pašvaldība, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Pasaules Dabas fonds, Ķemeru nacionālā parka fonds un citas organizācijas vai pašvaldības.

Projektu konkursa mērķis ir īstenot aktivitātes, kuras stiprinātu Latvijas sabiedrības valstsgribu, piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi. Ar projektu starpniecību ir paredzēts informēt sabiedrību par notikumiem un iniciatīvām, kas stiprinājušas un arī nākotnē stiprinās Latvijas valsts dabas vērtības, cildināt Latvijas dabas skaistumu un daudzveidību. Projektu īstenotājiem būs jārada paliekošas vērtības un simboli, kas apliecinās vēstures simbolus un jaunrades darbus, tāpat sabiedrībā būs jāveicina ilgtermiņa atbildība pret apkārtējo vidi un dabas vērtību saglabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu