Sarkozī: Pasaules iedzīvotāju skaita pieaugums ir lielāka problēma nekā klimata maiņa

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules iedzīvotāju skaita pieaugums ir smagāka problēma nekā klimata izmaiņas, ceturtdien paziņojis bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kas nolēmis kandidēt uz vēl vienu termiņu Elizejas pils saimnieka krēslā.

Atzīstot, ka klimata izmaiņas ir «ļoti nopietna problēma», Sarkozī, kas ceturtdienas vakarā piedalījās vienā no televīzijas sarunu šoviem, tomēr uzsvēra, ka «patiesā problēma ir demogrāfiskās izmaiņas».

Jau iepriekš šonedēļ viens no Francijas nedēļrakstiem citēja viņa izteikumus, ka «vienīgi cilvēks var būt tik augstprātīgs, lai domātu, ka tie esam mēs, kas maina klimatu».

Viņa sāncensis uz konservatīvās Republikāņu partijas nomināciju startam nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, bijušais premjerministrs Alēns Žipē, atsaucoties uz šo izteikumu, paziņoja, ka Sarkozī noliedzot realitāti.

Taču Sarkozī, precizējot agrākos izteikumus, norādīja, ka «galvenais vides degradācijas cēlonis (..) ir cilvēku skaits uz planētas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu