FAKTOMĀTS Čūska ar kuplu matu kodaļu. Dabas brīnums vai indiešu nomocīts dzīvnieks? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Lai arī herpetoloģijas eksperti ir pārliecināti, ka šāda čūsku suga savvaļā neeksistē, tomēr, kas īsti redzams šajā video, nav skaidrs. Vai čūskai matu kodaļa pielīmēta mākslīgi? Vai sirmais reptilis izveidots ar mākslīgā intelekta palīdzību? Vai tomēr šeit mums redzams rāpulis ar ārkārtīgi retu ģenētisku īpatnību?

2024. gada martā sociālajos tīklos parādījās video, kurā redzama čūska ar tādu kā sirmu matu šķipsnu uz galvas. Šis video, piemēram, vietnē “X”, kas iepriekš bija pazīstama kā “Twitter”, izpelnījās vairāk nekā 23,8 miljonus skatījumu. Neapšaubāmi, daudzi jo daudzi lietotāji bez mazākās aizdomu ēnas, neiedarbinot kritisko domāšanu, šo radījumu uztvēra par īstu. Tomēr ir zināms, ka viss, kas redzams internetā, allaž jāuzlūko ar kritisku aci, īpaši mākslīgā intelekta uzplaukuma laikā. Palūkosim, kā tur ir ar šo čūsku.

Daži no interneta lietotājiem šo čūsku nodēvējuši Čūsku Dona Kinga vārdā, atsaucoties uz populāro amerikāņu boksa cīņu organizētāju un menedžeri Donaldu Kingu, kurš mēdza nēsāt līdzīgu frizūru. Par laimi, lielākā daļa šo radījumu uztver ar humoru, nevis steidz slēpties aiz Bībeles, jo uz mūsu planētas parādījies antikrists.

Čūsku eksperti izdevuma “Snopes” žurnālistiem atzina, ka dabā šādas čūskas neeksistē. Vismaz zināmajā čūsku pasaulē. Varbūt kaut kur Amazones džungļu dzīlēs vai Austrālijas neapgūtajos kanjonos patiesi eksistē čūsku suga, kas var lepoties ar tik izteiksmīgu galvasrotu. To izslēgt nevar.

Tiesa, visticamāk, čūskai šie “mati” pielīmēti mākslīgi vai arī dzīvnieks cieš no kādas ļoti retas ģenētiskas īpatnības. Tā kā nav skaidrs, kas ir šā video autors, nav iespējams iztaujāt to un izzināt patiesību.

“Es domāju, ka šis video ir radīts, pielīmējot spalvas čūskas galvai vai to izdarot ar video rediģēšanas programmu vai mākslīgo intelektu,” skaidroja čūsku eksperte Reičela Kīfa.

Vēl viens izskaidrojums varētu būt saistīts ar Indijas čūsku dīdītājiem, kas mēdz čūskām izraut zobus, badināt tās mēnešiem ilgi, lai padarītu pakļāvīgākas, un pat caurdurt tām galvu, pievienojot mangusta spalvu šķipsnas, tā padarot čūskas “pievilcīgākas”.

Jūlija beigas un augusts indiešiem ir gada piektais mēnesis (Šravana), kas ir svēts, tāpēc tad tiek rīkoti dažādi svētki, ieturēts gavēnis un pielūgts Šiva. Sava loma, kā izrādās, šajās dzīrēs ir arī “matainām” čūskām un citiem nomocītiem dzīvniekiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu