Mediji: Ziemeļkoreja pabeigusi gatavoties vēl vienam kodolizmēģinājumam

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkoreja ir pabeigusi gatavoties vēl vienam kodolizmēģinājumam, pirmdien vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap», atsaucoties uz informācijas avotiem Dienvidkorejas valdībā.

Papildināta ar Dienvidkorejas Ārlietu ministrijas preses sekretāra izteikumiem 3. un 4. rindkopā.)

«Iegūtie rādījumi liecina, ka Ziemeļi [Ziemeļkoreja] ir pabeiguši gatavoties jaunam kodolizmēģinājumam jebkurā brīdī trešajā tunelī, kas iepriekš nav izmantots,» viens informācijas avots atklāja «Yonhap».

Vēlāk to pašu paziņoja arī Dienvidkorejas Ārlietu ministrijas preses sekretārs. Viņš gan žurnālistiem atteicās sniegt sīkāku informāciju, atsaucoties uz izlūkošanas datu konfidencialitāti.

Taču ministrijas preses sekretārs uzsvēra, ka Dienvidkorejas bruņotie spēki ir pilnībā gatavi atbildēt uz jauniem Ziemeļkorejas «kodolizmēģinājumiem, ballistisko raķešu palaišanu vai provokācijām uz zemes».

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja piektdien veica savu piekto un līdz šim lielāko kodolizmēģinājumu.

Kamēr starptautiskā sabiedrība apsver atbildes soļus, Phenjana svētdien paziņoja, ka draudēt ar sankcijām ir smieklīgi.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns piektdien sacīja, ka Drošības padomei ir jābūt vienotai un jāvērš pret Ziemeļkoreju atbilstoši pēc iespējas stingrāki pasākumi, sodot to par kārtējo kodolizmēģinājumu.

ASV īpašais sūtnis Ziemeļkorejas jautājumos atklāja, ka Savienotās Valstis un Japāna kopā ar Dienvidkoreju arī apsver vienpusējas sankcijas pret Ziemeļkoreju.

Kopš Ziemeļkoreja 2006.gadā veica pirmo kodolieroča izmēģinājumu, pret šo valsti ir piecreiz noteiktas ANO sankcijas. Ziemeļkoreja arī šogad veikusi vairākus ballistisko raķešu izmēģinājumus par spīti ANO sankcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu