Bergmanis Sauszemes spēku brigādei novēl gribu aizstāvēt Latviju «jebkādās nedienās un nestundās»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sauszemes spēku kājnieku brigādei šodien atzīmējot savu desmitgadi, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) karavīriem novēlēja gribu aizstāvēt Latviju «jebkādās nedienās un nestundās».

Bergmanis svinīgā uzrunā Latvijas Kara muzejā norādīja, ka Sauszemes spēku kājnieku brigādes veicamie uzdevumi ir mūsu Nacionālo bruņoto spēku pastāvēšanas un attīstības pamats, jo brigādei ir uzdots nodrošināt valsts sauszemes teritorijas aizsardzību, vienību kaujas un mobilizācijas gatavību, kā arī sagatavot vienības dalībai starptautiskajās operācijās.

«Jūsu devīze skan lakoniski un nepārprotami - «Vienotībā spēks!», jo tikai plecu pie pleca, uzticoties un atbalstot viens otru, var paveikt to, kas jums uzticēts un ko no jums sagaida Latvija. Kā īsteni Latvijas aizstāvji jūs kalpojat savai dzimtenei un turat to par godu - būt par Latvijas karavīru,» sanākušajiem karavīriem uzsvēra ministrs.

Bergmanis arī uzsvēra, ka šajā svētku reizē nevarot nepieminēt šobrīd īstenojamo mehanizācijas projektu, kas ir tikai loģisks solis, lai stiprinātu Sauszemes spēku kājnieku brigādes spējas, nodrošinot valsts sauszemes teritorijas aizsardzību. Šis ir liels darbs vairāku gadu garumā, un, par spīti dažādiem mehanizācijas projekta kvalitātes apšaubītājiem, Bergmanis varot droši teikt, ka Latvijas izvēle par labu bruņutehnikas iepirkumam no Lielbritānijas ir bijusi pārdomāta, pamatota un tālredzīga.

«Novēlu visiem arī nākamajās desmitgadēs augstu turēt Sauszemes spēku kājnieku brigādes karogu un godu, augt profesionalitātē un pārliecībā par mūsu spēku un gribu aizstāvēt šo valsti jebkādās nedienās un nestundās, ja tādas pienāktu. Es ticu, ka jūs to varat,» nobeigumā uzsvēra ministrs.

Latvijai kļūstot par NATO dalībvalsti, 2004.gadā tika sākta Sauszemes spēku reorganizācija vienotā brigādes struktūrā, tika apstiprināti darbinieki brigādes štābam un Štāba un sakaru rotai, kas sākotnēji bija iekļauta Zemessardzes štāba struktūrā, kā arī Sauszemes spēku pārvaldei.

2006.gadā tika ieviesta Sauszemes spēku jaunā struktūra. Sauszemes spēku brigādes komandiera pakļautībā nodotas Sauszemes spēku regulārās vienības - 1. un 2.kājnieku bataljons.

Sauszemes spēku kājnieku brigādes galvenie uzdevumi ir nodrošināt valsts sauszemes teritorijas aizsardzību, vienību kaujas un mobilizācijas gatavību un sagatavot vienības dalībai starptautiskajās operācijās. No 2016.gada Sauszemes spēku kājnieku brigāde veic jauno karavīru apmācību kareivja pamatapmācības kursā, ko līdz šim veica tikai Kājnieku skola Alūksnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu