Interesi par «neērtā» Vaškeviča filmas prezentāciju EP izrādījuši aptuveni 44 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Interesi par Eiropas Parlamentā (EP) vakar demonstrēto filmu «Uzbrukums valstij. Neērtais Vaškevičs» izrādīja aptuveni 44 cilvēki, apliecināja pasākuma organizators, EP deputāts Andrejs Mamikins (S).

Viņš sacīja, ka konkrētu cilvēku skaitu esot grūti noteikt, jo cilvēki telpā esot gājuši iekšā, kā arī regulāri gājuši ārā, taču aptuveni tie varētu būt 44-50 cilvēki.

Starp dalībniekiem esot bijusi EP viceprezidente no Somijas, kā arī deputāti no Kipras un Igaunijas. Mamikins gan atzina, ka pasākumu nav pagodinājis neviens no Latvijas pārstāvētajiem deputātiem, lai gan ielūgumi esot bijuši izsūtīti.

Tomēr filmas prezentāciju esot apmeklējuši deputātes Ivetas Grigules (ZZS) un deputātes Tatjanas Ždanokas biroju pārstāvji. Esot ieradušies arī žurnālisti no Latvijas un citām valstīm.

Mamikins arī apliecināja, ka pasākumā ar nelielu runu uzstājusies Vladimira Vaškeviča sieva Ināra Vilkaste, kura esot pateikusies par iespēju demonstrēt filmu, kā arī par lielo interesi.

Taujāts, vai apmeklētāju skaits apmierina, deputāts norādīja, ka paralēli norisinājušies vēl deviņi pasākumi, līdz ar to piesaistīt četru EP deputātu uzmanību un aptuveni 44 cilvēku klātbūtni neesot slikts rādītājs. Turklāt, kā pauda Mamikins, interesenti esot arī izmantojuši iespēju uzdot savus jautājumus.

«Bet bija arī kāda zvaigzne - bijušais Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Valters Švimmers,» sacīja deputāts. Mamikins arī norādīja, ka Švimmers, kurš savulaik esot sagatavojis ziņojumus par Latvijas iestāšanos Eiropas Padomē, atzinis, ka jūtot savu vainu, ka nezināja par to, ka Latvijas tieslietu sistēma tā klibojot.

Jau ziņots, ka Mamikins prezentēja filmu EP, jo vēlējies uzsākt diskusiju par specdienestu darba metodēm un cilvēka dzīvības vērtību.

Politiķis iepriekš norādīja, ka filmas prezentācija norisināsies, jo viņam pašam šķiet, ka filma ir laba un interesanta. «Tā ir labi uzfilmēta un samontēta. Tajā pašā laikā man ir vairāki jautājumi par šo situāciju kā tādu, bez [Vladimira] Vaškeviča. Šis gadījums vienkārši spilgti parāda mūsu specdienestu darbību,» pauda Mamikins, norādot, ka jautājumā par Vaškeviču joprojām ir vairāki neatbildēti jautājumi.

Deputāts arī neslēpa cerību, ka filma raisīs diskusijas EP, kā arī pašā Latvijā. «Tas arī bija mans mērķis, un viss. Ar pašu Vaškeviču savā dzīvē ne reizi neesmu ticies. Nu, varbūt karjeras sākumā biju kādā preses brīfingā, kurā viņš piedalījās. Tomēr neesmu ar viņu ticies ne Austrijā, ne Briselē, ne arī Latvijā,» izteicās Mamikins.

Viņš arī norādīja, ka pasākuma dalībnieki uz filmas prezentāciju ieradīsies par saviem vai arī pārstāvēto organizāciju līdzekļiem. Mamikins arī piebilda, ka pats pasākums «faktiski nemaz neko neizmaksājot».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu