Mūžībā aizgājis uzņēmējs Armands Stendzenieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājušās nedēļas beigās dabīgā nāvē miris uzņēmējs Armands Stendzenieks, kurš savulaik pavadījis laiku cietumā par krāpšanu, noskaidroja TVNET.

Valsts policijā apstiprina, ka pagājušā piektdienā Rīgā atrasts 1959. gadā dzimuša vīrieša līķis. Konstatēts, ka vīrietis miris dabīgā nāvē, nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes vai citi apstākļi, kas liecinātu par noziedzīgu nodarījumu, līdz ar to šajā gadījumā policija kriminālprocesu nav sākusi.

Neoficiālā informācija liecina, ka mirušais ir Stendzenieks.

LETA savulaik rakstīja, ka par krāpšanu notiesātais Stendzenieks līdz 2003.gada janvārim atradās apcietinājumā. Viņš notiesāts par kredīta garantiju izkrāpšanu no AS «Ventspils nafta», lai viņa uzņēmums «ZuS» saņemtu 18 miljonu ASV dolāru kredītu «Bankā Baltija» (BB), tikpat lielu kredītu Maskavas bankā «Intertek» un desmit miljonu ASV dolāru kredītu «Parekss bankā».

Kurzemes apgabaltiesa atzina Stendzenieka vainu krāpšanā lielā apjomā par pierādītu. Tiesa viņam piesprieda desmit gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju, bet pēc Amnestijas likuma piemērošanas sods viņam samazināts par pusi - līdz pieciem gadiem un trīs mēnešiem.

Vēlāk Augstākā tiesa daļēji attaisnoja Stendzenieku epizodē par kredīta izkrāpšanu no BB, bet nemainīja lēmumu saistībā ar kredīta ņemšanu no Maskavas bankas «Intertek». Stendzeniekam piespriesto sodu tiesa nemainīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu