BMW automašīnu īpašnieki pulcējas, lai uzstādītu pasaules Ginesa rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7. Augustā Biķernieku trasē norisinājās mēģinājums uzstādīt pasaules Ginesa rekordu. Mērķis bija sapulcināt BMW braucējus, lai kuplā skaitā vienotos parādes braucienam Biķernieku lielajā, Apvienotajā auto aplī.

Šādu rekordu pasaulē vēl neviens nav uzstādījis un latvieši ir pirmie, kas ar attiecīgo pieteikumu vērsās Guinness World Record birojā. Pirms rekorda uzstādīšanas mēģinājuma organizatoriem tika atsūtītas vadlīnijas, kuras jāievēro un jāizpilda, lai rekorda mēģinājumu izpildītu atbilstoši Guinness World Record noteikumiem konkrētajā nominācijā, piemēram:

  • rekorda izpildīšanas laiks nedrīkst pārsniegt 4h (laika atskaite no brīža, kad slēgtā trasē iebrauc pirmā mašīna, līdz brīdim, kad izbrauc pēdējā),
  • uz automašīnas motora pārsega jābūt BMW logo, netiek ieskaitītas automašīnas ar Alpina vai citu tūninga kompāniju emblēmām,
  • kamerā fiksēts neuzlabots viedo, kas pierāda, ka trase ir slēgta un vienīgie vārti tiek monitorēti.

Šie ir tikai daži no visiem noteikumiem, kuri organizatoriem bija jāievēro. Ņemot vērā, ka svētdien daudzus dalībniekus nācās atstāt tikai skatītāju lomā, tiek gatavota vēstule ar lūgumu izmainīt vairākas vadlīniju pozīcijas, lai nākamreiz spētu uzņemt visus rekorda dalībniekus.

Šobrīd tiek apkopoti pierādījumi un skaitītas automašīnas, kuras tehnisku iemeslu dēļ parādē nenobrauca līdz finišam. Pēc kopējām aplēsēm parādes braucienā piedalījās 658 BMW automašīnas. Guinness World Record birojs 3 mēnešu laikā izskatīs pierādījumus un sniegs lēmumu par rekorda ieskaitīšanu.

No rīta Biķernieku trasē norisinājās Track day un Gymkhana, savukārt pēc rekorda DJI Inspire un Phantom droni sacentās dragreisa disciplīnā ar dažādu motoru tilpumu BMW. Tikai retajam auto tos izdevās pārspēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu