Beļģijā meklē Briseles teroristu radinieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas varas iestādes meklē brāļu Bakravi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro sarīkotajos teroraktos, radinieku Usamu Ataru, trešdien paziņoja teroraktu izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

Usama Atars, kurš bija pavadījis vairākus gadus Irākas cietumā pirms atgriešanās Beļģijā 2012.gadā, tiek meklēts aizdomās par līdzdalību 22.martā sarīkotajos sprādzienos, par kuriem ir uzņēmies atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts», sacīja ziņu avots, apstiprinot Beļģijas mediju ziņas.

Policija aizturēja Atara māti, māsu un vienu viņa draugu, 11.augustā veicot reidus Briselē, bet drīz pēc tam viņus atbrīvoja, teica ziņu avots.

Izmeklētājiem ir «ļoti stipras» aizdomas, ka Beļģijas un Marokas dubultpilsonis Atars ir saistīts ar Briseles teroraktiem, kuros uzspridzinājās brāļi Ibrāhīms un Hālids al Bakravi un vēl viens terorists, nogalinot 32 cilvēkus, sacīja ziņu avots.

Viņš piebilda, ka Atars ir viens no «visvairāk meklētajiem cilvēkiem Beļģijā un pat Eiropā».

Hālids al Bakravi uzspridzinājās Mālbēkas metro stacijā Briselē, bet viņa brālis Ibrāhīms to izdarīja Briseles Zaventemas starptautiskajā lidostā. Brāļi bija no islāmistu šūniņas, kas saistīta ar novembrī Parīzē sarīkotajiem teroraktiem.

Atara brālis Jasins kopā ar diviem citiem vīriešiem tika aizturēts jau piecas dienas pēc Briseles teroraktiem un vēl arvien atrodas apcietinājumā.

Divi citi Atara radinieki Mustafa un Džavāds Benhatali tika aizturēti 18.jūnijā aizdomās par plāniem sarīkot teroraktu šīgada Eiropas futbola čempionāta spēles starp Beļģiju un Īriju laikā, vēstīja Beļģijas mediji.

Atars 2004.gada beigās tika aizturēts Irākas pilsētā Ramadi un viņam tika piespriests 10 gadu cietumsods par nelegālu ierašanos valstī no Sīrijas. 2012.gada septembrī viņu atbrīvoja un nosūtīja atpakaļ uz Beļģiju, un viņa tālākās gaitas nav zināmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu