Sprādzienos Taizemē četri upuri un 19 ievainotie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter@BreakingLv

Taizemē ceturtdien notikušie sprādzieni, kuros tika nogalināti četri cilvēki, ir vietējā sabotāža, nevis terora akti, piektdien apliecināja policija. «Tas nav terora akts. Tā ir tikai vietējā sabotāža, kas ir ierobežota atsevišķos apvidos un provincēs,» žurnālistiem Bangkokā sacīja nacionālās policijas pārstāvis sakariem ar presi Pijapans Pingmuangs.

Pēdējo 24 stundu laikā dienvidu provincēs eksplodējušas 11 bumbas, un daudzi no tiem bijuši dubultsprādzieni. Četri cilvēki nogalināti, vairāki desmiti ievainoti, arī ārzemnieki, viņš sacīja.

Ārlietu ministrijas Konsulārajā reģistrā nav reģistrējies neviens Latvijas valstspiederīgais, kas būtu devies uz Taizemi, kur notikušajos sprādzienos nogalināti vairāki cilvēki.

Kā aģentūrai LETA apliecināja ministrijā, pašlaik nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, taču notiek aktīva informācijas apzināšana.

Tāpat ministrijas darbinieki ir ciešā saziņā ar goda konsulu Taizemē. Ministrija sazinājusies arī ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) pārstāvjiem, kuri skaidro, vai ir kādas organizētas grupas, kas devušās uz Taizemi.

Savukārt ministrijas Konsulārajā reģistrā nav reģistrējies neviens Latvijas iedzīvotājs, kas būtu devies uz Taizemi. Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkuram, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu