Navara klāsts papildināts ar Euro 6 dzinējiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

«2016. gada Starptautiskā pikapa» titulu saņēmušās Nissan Navara klāsts ir papildināts ar uzlabotu un videi draudzīgāku Euro 6 dzinēju.

Uzlabojumi attiecas uz abām Navara 2,3 litru dCi dīzeļdzinēja versijām: gan divu turbīnu 190 ZS modifikāciju, gan vienas turbīnas motoru ar 160 ZS. Salīdzinājumā ar iepriekšējo Euro 5 standarta motoru ir panākts CO2 izmešu samazinājums par 2 g/km un tagad tie ir 167 g/km, savukārt oficiālā degvielas patēriņa rādītājs kombinētajā ciklā ir nokrities līdz 6,3 l/100 km – panākts 0,1 l/100 km samazinājums.

Pateicoties selektīvās katalītiskās reducēšanas (SCR) sistēmai, Navara Euro 6 versijai ir samazināts arī slāpekļa oksīdu (NOx) apjoms izmešos. Navara ir aprīkota ar AdBlue tvertni, kuras uzpildes vāciņš atrodas pretējā automobiļa pusē, lai novērstu tās sajaukšanas iespēju ar degvielas tvertni. Pie tam AdBlue tvertni var uzpildīt gan no pudeles, gan sūkņa. Tvertnes tilpums ir 17 litri, kas starp uzpildīšanas reizēm ļauj nobraukt līdz pat 11 500 km. Ar AdBlue sistēmu saistītie paziņojumi automobilī ir nolasāmi Navara centrālajā LCD informācijas ekrānā instrumentu panelī.

Nissan Navara specifikācijās ir veikta virkne uzlabojumu:

- Stop/Start sistēma tagad ietilpst visu Navara versiju ar manuālo pārnesumkārbu standarta aprīkojumā, sākot no Acenta aprīkojuma līmeņa.

- Visas Navara versijas ir aprīkotas arī ar TFT krāsainu braukšanas palīgsistēmu displeju, kruīza kontroli ar ātruma ierobežotāju, Bluetooth brīvroku audio sistēmas un vadības slēdžiem uz stūres.

- Automobiļa pilnā masa (Gross Vehicle Weight) ir palielinājusies par 35 kg, bet pašmasa par 5 līdz 38 kg (atkarībā no versijas).

- Aptuveni 900 kg kravnesība un 3,5 tonnu vilktspēja nav mainījusies.

Navara ir divas virsbūves versijas - Double Cab un King Cab. Double Cab versijai ir segmentam neraksturīga 5 sviru aizmugurējā piekare ar vītajām atsperēm, kuru priekšrocība ir labāka dinamiskā veiktspēja un komforta līmenis.

Foto: Nissan
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu