Pēc Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājuma sasaukta ANO Drošības padomes ārkārtas sēde

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ANO Drošības padome trešdien noturēs ārkārtas sēdi, lai apspriestu Ziemeļkorejas veikto jauno ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja trešdien izšāva raķeti Japāņu jūras virzienā. ASV drošības spēki ziņoja, ka Ziemeļkoreja vienlaikus izšāvusi divas raķetes, no kurām viena eksplodējusi pacelšanās laikā.

Otra raķete savukārt piezemējās Japāņu jūrā, aptuveni 250 kilometrus no Japānas ziemeļu piekrastes Japānas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna preses pārstāvis paziņoja, ka ģenerālsekretārs ir nobažījies par notikušo, piebilstot, ka Ziemeļkorejas solis nopietni kaitē reģionālajam mieram stabilitātei.

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai attīstīt ballistisko raķešu tehnoloģiju.

Lielbritānijas vēstnieka ANO vietnieks Pīters Vilsons norādīja, ka šī ir pirmā reize, kad Ziemeļkorejas raķete sasniegusi Japānas ekskluzīvo ekonomisko zonu.

«Es domāju, ka Drošības padomei tas būtu jāuztver ļoti nopietni,» viņš piebilda.

19.jūlijā Ziemeļkoreja izmēģināja trīs ballistiskās raķetes. Phenjana toreiz paziņoja, ka tā bijusi kodoltrieciena simulācija ASV militārajiem objektiem Dienvidkorejā.

Ziemeļkoreja jūlijā draudēja ar «fizisku rīcību» pēc tam, kad Vašingtona un Seula paziņoja par plāniem izvietot Dienvidkorejā modernu ASV pretraķešu aizsardzības sistēmu, lai pretotos augošajiem Ziemeļkorejas draudiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu