Valdība slēgtā sēdē iepazīstas ar atbildīgo institūciju rīcību «Panamas dokumentu» lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība šodien slēgtā sēdē atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par atbildīgo institūciju rīcību saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par «Panamas dokumentiem».

Uzreiz pēc tam, kad tika publicēti «Panamas dokumenti», atbildīgās institūcijas sāka tajos ietverto datu pārbaudi. Informatīvajā ziņojumā ietverta informācija par šīs datu pārbaudes rezultātiem, secinājumiem un turpmāko rīcību. Ziņojumā arī ietverta vispārīga informācija par jautājumiem, kas saistībā ar «Panamas dokumentiem» ir aktuāli starptautiskajās institūcijās. Norādīts uz šķēršļiem, ar kādiem sastopas Latvijas atbildīgās institūcijas, kā arī uz pasākumiem, kas veicami, turpinot vērtēt «Panamas dokumentus», paziņojumā medijiem informē FM.

Informatīvo ziņojumu, ievērojot Ministru prezidenta rezolūciju, izstrādāja FM sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un Valsts ieņēmumu dienestu.

Jau ziņots, ka no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra tika nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm. Dokumenti par slēptiem ofšoru darījumiem attiecas uz gandrīz 40 gadus ilgu periodu. Panamā bāzētajai firmai ir biroji vairāk nekā 35 valstīs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu