Minhenē apšaudē vismaz 9 nogalināto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien vēlā pēcpusdienā Minhenē iepretim iepirkšanās centram «Olympia» un tā iekštelpās atskanēja šāvieni, kas izraisīja paniku. Policija sākotnēji uzskatīja, ka šaušanu sarīkojis vīrietis, kurš rīkojies viens pats bez līdzzinātājiem. Tomēr vēlāk pielāva iespēju, ka apšaudi sarīkojuši vairāki noziedznieki. Vācijas Iekšlietu ministrija šonakt oficiāli apstiprinājusi 9 cilvēku bojā eju. Jaunākais: Policija uzskata, ka šāvējs tomēr bijis viens un pats nošāvies netālu no nozieguma vietas.

Bavārijas radio ziņo, ka notikuma vietā ir ieradušies policisti ar vairogiem un smagajiem ieročiem. Aculiecinieku uzņemtajās fotogrāfijās redzams vismaz viens cilvēks, kas nekustīgi guļ zemē un ir pārklāts ar foliju.

Laikraksts «Süddeutschen Zeitung» ziņo, ka apšaudē Minhenē ir vairāki bojā gājušie, bet šāvējs vēl tiekot meklēts.

Atsaucoties uz kāda aculiecinieka teikto, Bavārijas radio ziņoja, ka šāvējs ir kāds vīrietis, kurš vispirms atklājis uguni kafejnīcā, bet vēlāk - arī metro stacijā. Policija sākotnēji uzskatīja, ka šajā gadījumā ir runa par vienpati, kuram nav līdzdalībnieku, taču jaunākā informācija šo pieņēmumu vairs neapstiprina.

Viens no šāvējiem pie McDonald's restorāna [no aculiecinieka video]
Viens no šāvējiem pie McDonald's restorāna [no aculiecinieka video] Foto: N24.de

Kāda sieviete interneta izdevumam FOCUS Online sacīja, ka redzējusi bēgošus cilvēkus un policijas helikopteri. Aculiecinieki viņai stāstījuši, dzirdējuši 6-7 šāvienus pie iepirkšanās centra «Olympia» ieejas. Pretējā ielas pusē pie restorāna McDonald's bija apstājies zils BMW un pie tā zemē gulējuši trīs cilvēki. Divi no viņiem – nekustīgi.

Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka apšaudē Minhenē ir 6 bojā gājušie un aptuveni 10 ievainotie. AFP, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem izmeklētāju vidū, apgalvo, ka pašlaik tiekot meklēti trīs iespējamie šāvēji. Vācijas Iekšlietu ministrija jau vēlā sestdienas vakarā paziņoja, ka šodien sarīkotajās apšaudēs Minhenē ir 9 bojā gājušie. Precīzu ievainoto skaitu policija neatklāj. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka pašlaik tiekot meklēti līdz 3 iespējamiem uzbrucējiem, kas joprojām varētu būt sabiedrībai bīstami. Pēc policijas pārstāvja teiktā, pašlaik nav nekādu pazīmju, kas notikušo ļautu norakstīt uz islāma ekstrēmismu. Arī par labēji noskaņotiem ekstrēmistiem nevarot runāt.

Minhenē iepirkšanās centra tuvumā jau drīz pēc apšaudes apturēta metro un autobusu satiksme, bet policija aicinājusi cilvēkus turēties tālāk no notikumu vietas un, ja ir iespējams, nepamest savas mājas. Neoficiāli ir izskanējusi arī informācija par vēl vienu apšaudi Minhenē jau pavisam citā vietā, pilsētas centrālajā parkā, taču vēlāk noskaidrojies, ka tā bijusi viltus trauksmē.

Telekompānija N24 ziņo, ka iedzīvotāji Minhenē ir aicināti palikt savās mājās, bet taksometru vadītāji, kas atrodas pilsētas centrā, ir mudināti neuzņemt pasažierus.

Ap plkst.21.20 pēc Latvijas laika paziņots, ka Minhenē tiekot evakuēti cilvēki no centrālās dzelzceļa stacijas. Vilcienu satiksme uz un no Minhenes pašlaik ir apturēta. Šo informāciju oficiāli apstiprinājis arī uzņēmums «Deutsche Bahn».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu