Kā Trampa ģimene skaidro Mišelas Obamas «runas nozagšanu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildību par Donalda Trampa sievas Melānijas «runas plaģiāta» misēkli uzņēmusies kāda kampaņas darbiniece. Sieviete skaidro, ka plaģiāts radies tieši viņas neuzmanības rezultātā, un piedāvājusi Trampu ģimenei amatu atstāt, ciņo CNN.

Ilggadēja Trampu ģimenes darbiniece Meredita Makaivere publiskā vēstulē uzņēmusies visu atbildību par runas misēkli. Par notikušo viņa vēloties runāt publiski, jo Trampu ģimene viņas atlūgumu neesot pieņēmusi.

Makaivere ir vairāku grāmatu autore par Trampu ģimeni. Un Trampa sieva Melānija pie viņas vērsusies, lūdzot palīdzēt ar runas rakstīšanu skandalozajai uzrunai Republikāņu partijas konventā.

Makaivere publiskajā vēstulē raksta, ka ir ilggadēja Trampu ģimenes uzņēmumu darbiniece un savus darba devējus vienmēr apbrīnojusi. "Melānijas pirmās lēdijas runas tapšanā mēs apspriedām daudzus cilvēkus, kas viņu iedvesmojuši, runājām par vēstījumu, ar ko viņa vēlas dalīties ar Amerikas tautu. Mišela Obama ir persona, kura viņai vienmēr patikusi. Telefonsarunas laikā viņa man nolasīja vairākus paragrāfus no Mišelas runas. Viņa tos nolasīja kā piemērus. Es tos pierakstīju, un vēlāk daļu no tā iekļāvu Melānijas runas melnrakstā, no kuras tika izveidota viņas galīgā runa. Es nepārbaudīju Mišelas Obamas runas. Tā ir tikai mana kļūda, un es jūtos briesmīgi par haosu, ko esmu radījusi.

Runas autore raksta, ka viņa piedāvājusi Trampu ģimenei savu atlūgumu, taču tas nav ticis pieņemts. «Trampa kungs man teica, ka cilvēki pieļauj nevainīgas kļūdas, un kas mēs no šīm pieredzēm mācāmies un augam,» teikts Makaiveres vēstulē.

«Viņa pieļāva kļūdu. Mēs visi pieļaujam kļūdas,» par darbinieces rīcību «ABC News» izteicās Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps.

Kā ziņots, Trampa sieva Melānija, uzstājoties ar uzrunu Republikāņu partijas konventā Klīvlendā, vairākās vietās gandrīz vārds vārdā citējusi runu, kuru savulaik priekšvēlēšanu kampaņas laikā teica tagadējā ASV prezidenta Baraka Obamas sieva Mišela Obama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu