Pavaroti ģimene iebilst pret slavenas ārijas izmantošanu Trampa kampaņā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nelaiķa itāļu operdziedoņa Lučāno Pavaroti ģimene ceturtdien aicināja Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta amatam Donaldu Trampu izbeigt Pavaroti izpildītas ārijas ieraksta izmantošanu savā vēlēšanu kampaņā.

Aicinājums attiecas uz āriju «Nessun dorma» («Lai neviens neguļ») no Džakomo Pučīni operas «Turandota». Šī ārija, kuras kulminācija ir vārdi «vincero» («es uzvarēšu»), Pavaroti izpildījumā ir bieži atskaņota Trampa mītiņos.

«Mēs gribētu atgādināt, ka brālības un solidaritātes vērtības, kuras Lučāno Pavaroti pauda visas savas mākslinieciskās karjeras gaitā, ir pilnīgi nesavienojamas ar pasaules uzskatu, kuru pauž kandidāts Donalds Tramps,» teikts Pavaroti ģimenes paziņojumā.

Maiznieka dēls Pavaroti, kurš kļuva par vienu no visu laiku komerciāli veiksmīgākajiem tenoriem, nomira 2007.gadā ar aizkuņģa dziedzera vēzi 71 gada vecumā.

Starp tiem, kas aicinājuši Trampu beigt izmantot viņu skaņdarbus, ir arī roka leģendas «Queen» un «Rolling Stones», Adele, «Aerosmith» un Nīls Jangs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu