Valsts prezidents aicina tautiešus Lielbritānijā nezaudēt saikni ar Latviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas pilsoņiem ārzemēs svarīgākais ir nezaudēt saikni ar dzimteni, jo tikai tā ir iespējams saglabāt mīlestību pret savu valsti, otrdien, tiekoties ar tautiešiem Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidenta kancelejā aģentūra BNS uzzināja, ka uz tikšanos bija ieradušies aptuveni 160 Lielbritānijā pastāvīgi dzīvojoši Latvijas valstspiederīgie, kuriem bija iespēja uzdot jautājumus prezidentam.

Vējonis apliecināja, ka tautieši ārzemēs ir svarīga Latvijas daļa. «Es priecājos, redzot, cik ļoti draudzīgi jūs visi esat. Ir svarīgi, lai latvieši ārzemēs saglabātu vienotību un palīdzētu viens otram. Tad arī neaizmirsīsim, no kurienes esam nākuši, un tiks turpinātas latviskās tradīcijas,» teica prezidents.

Atbildot uz klātesošo jautājumiem, Vējonis teica, ka Latvijā tiek pakāpeniski nostiprināta tautsaimniecība, lai pēc iespējas mazāk Latvijas pilsoņiem būtu nepieciešamība meklēt labāku dzīvi ārzemēs un lai pēc iespējas vairāk aizbraukušo tautiešu atgrieztos mājās. Vienlaikus prezidents apliecināja, ka viņa vizītes laikā, tiekoties ar britu amatpersonām, tiek uzsvērts, ka iespējamā Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības nedrīkst būtiski ietekmēt tur strādājošo latviešu dzīvi.

Pēc tikšanās ar Lielbritānijas parlamenta Pārstāvju palātas spīkeri Džonu Berkovu un Lordu palātas spīkeri baronesi D'Souzu Vējonis norādīja, ka Apvienotā Karaliste vēlas saglabāt ciešas stratēģiskās attiecības ar Latviju, lai varētu turpināt sekmīgu divpusējo sadarbību un aktīvu politisko dialogu arī pēc referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijas un Lielbritānijas starpā ir izveidojusies sekmīga divpusējā sadarbība politiskajos, ekonomiskajos un drošības jautājumos. Vējonis uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut partnerattiecību pasliktināšanos Lielbritānijā notikušā referenduma dēļ.

Vējonis arī aicināja britu varas iestādes ieņemt stingru nostāju pret neiecietības izpausmēm, ar kādām pēdējo nedēļu laikā saskārušies Latvijas pilsoņi Lielbritānijā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze laikā no 18. līdz 20.jūlijam atrodas oficiālajā vizītē Lielbritānijā. Tās laikā notikusi Valsts prezidenta audience pie karalienes Elizabetes II, tikšanās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D'Souzu un parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu. Trešdien paredzēta Vējoņa tikšanās ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu, kā arī viesošanās NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štābā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu