ĀM palīdzības tālruni saistībā ar Francijas teroraktiem izmantojuši pieci cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) izveidoto diennakts palīdzības tālruni ārkārtas situācijām saistībā ar teroraktu Francijā līdz šim izmantojuši pieci cilvēki, pastāstīja ĀM preses sekretārs - vēstnieks Raimonds Jansons.

Trīs no zvanītājiem informējuši par savu atrašanās vietu, kā arī pastāstījuši par to, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Tāpat saņemti zvani, kuros iedzīvotāji snieguši informāciju par saviem paziņām vai ģimenes locekļiem, kas atrodas Francijā.

Jansons arī apliecināja - šobrīd nav saņemta informācija no Francijas varasiestādēm par to, ka kāds no Latvijas valstspiederīgajiem būtu cietis notikušajā; gājis bojā vai guvis ievainojumus. Tāpat pagaidām Latvijas ĀM nav saņēmusi arī nekādus iespējamas palīdzības lūgumus no Francijas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka saistībā ar Nicā notikušajiem teroraktiem, Latvijas ĀM aicina cilvēkus, kuriem nepieciešama konsulārā palīdzība, zvanīt uz diennakts tālruni ārkārtas situācijām: +371 26337711, vai arī vērsties Latvijas vēstniecībā Francijā pa tālruni +33 1 536 458 10 vai +33 1 536 458 16. Tāpat iespējams rakstīt arī uz e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija. Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 84 cilvēki, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu, sacīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Pjērs Anrī Brandē.

Šofera identifikācija vēl turpinās, bet kravas mašīnā tika atrasti 31 gadu veca tunisiešu izcelsmes francūža personas dokumenti. Tajos norādīts, ka šis vīrietis bija Nicas iedzīvotājs, pavēstīja ziņu avots policijā.

Asiņainais uzbrukums Nicā, kas jau atzīts par teroraktu, notika pēc tam, kad Bastīlijas diena ceturtdien tika atzīmēta ar bruņoto spēku parādi Parīzes Elizejas lauku avēnijā un uguņošanām Francijas pilsētās. Šajā dienā Francija rīkoja svinības par godu sekulārajai republikai un tās vērtībām «Brīvība, vienlīdzība, brālība» («Liberte, Egalite, Fraternite»).

Provansas-Alpu-Azūra krasta reģiona padomes prezidents Kristiāns Estrozī paziņojumā par reģiona galvaspilsētā Nicā notikušo uzbrukumu sacīja, ka kravas automašīnā bija «šaujamieroči» un «lielāki ieroči». Uzbrucējs vairākas reizes izšāva ar pistoli, pirms viņu nogalināja policija, pavēstīja izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

Teroraktu nosodījuši vairāki pasaules līderi, kā arī augstākās valsts amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu