Nicas slaktiņa rīkotājs oficiāli identificēts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Vīrietis, kas vadīja kravas automašīnu, kura ceturtdienas vakarā Nicā ietriecās pūlī, kas vēroja svētku uguņošanu, ir oficiāli identificēts, piektdien vēsta avoti policijā.

Noziedznieks ir 31 gadu vecs tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis, kura personu apliecinošie dokumenti tika atrasti automašīnā.

Policija vēl nav publiskojusi masu slepkavas vārdu, taču atzinusi, ka viņš dzīvojis Nicā. Avoti tiesībsargāšanas iestādēs stāsta, ka jau iepriekš viņš nonācis policijas uzmanības lokā par sīkiem likumpārkāpumiem.

Vietējie mediji tikmēr vēsta, ka terorista vārds ir Mohameds Lajouaiejs Bouhlels.

Šorīt no rīta Francijas varasiestādes pārmeklējušas viņa dzīvokli Nicā.

Francijas telekanāls «BFM», citējot avotus policijā un vietējos iedzīvotājus, vēsta, ka uzbrucējs bijis precējies un viņam ir trīs bērni. Vīrietis tiek raksturots kā ne īpaši reliģiozs. «BMTV» «Twitter» ierakstā tiek ziņots, ka, saskaņā ar kaimiņu liecībām, vīrietis šogad pilnībā netika ievērojis musulmaņiem svarīgo ramadānu.

Kā ziņots, terorists ceturtdienas vakarā ietrieca automašīnu pūlī, kas Nicas Angļu promenādē («Promenade des Anglais») vēroja uguņošanu par godu Bastīlijas dienai.

Noziedzniekam izdevās nobraukt pa ļaužu pilno ielu divus kilometrus, līdz viņu beidzot nošāva policisti.

Saskaņā ar iekšlietu ministrijas sniegto informāciju šajā noziegumā gājuši bojā vismaz 84 cilvēki.

Kā ziņots, kāds vīrietis ar smago automašīnu iebrauca cilvēku pūlī, kas bija sapulcējušies Nicas slavenajā Angļu promenādē, lai atzīmētu franču ievērojamākos nacionālos svētkus - Bastīlijas ieņemšanas dienu. Vismaz 84 nogalināti, to starpā bērni; desmitiem ievainoti, 18 no tiem kritiskā stāvoklī. Policisti šoferi nošāva, bet smagajā automašīnā atrasti automātiskie ieroči, sprāgstvielas un granātas. Notikušais atzīts par teroraktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu