Nepilnu 18 mēnešu laikā Franciju satricinājuši jau trīs masu slaktiņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroraktā Nicā bojā gājuši vismaz 84 cilvēki. Šis jau ceturtais terorakts, kas Eiropu satricinājis nedaudz vairāk kā gada laikā. Francijā vien šis ir jau trešais masu slaktiņš, ziņo LNT «900 sekundes».

Pirmais tika piedzīvots pērnā gada 7. janvārī, kad teroristu grupējuma Daesh kaujinieki sarīkoja uzbrukumu Francijas satīriskā žurnāla Charlie Hebdo redakcijai. Toreiz dzīvību zaudēja 12 cilvēki, bet vēl 8 tika ievainoti. Uzbrucēji savu rīcību, uzbrūkot Charlie Hebdo pamatoja ar žurnālā publicētajām pravieša Muhameda karikatūrām.

Pērnā gada nogalē, 13. novembrī – arī Daesh grupējuma sarīkotā teroraktā Parīzē un tās piepilsētā Sendenī tika nogalināti 130, bet ievainoti vēl vairāki simti cilvēku.

Tam sekoja uzbrukums Beļģijas galvaspilsētā Briselē. 22. martā, Briseles lidostā un metro uzspridzinoties teroristiem pašnāvniekiem tika nogalināti 33 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 300 ievainoti. Arī par šo slaktiņu atbildību uzņēmies teroristu grupējums Daesh.

Jāpiebilst, ka visos iepriekš minētajos gadījumos, asi kritizēts drošības dienestu darbs. Brīdinājumi par iespējamiem uzbrukumiem tikuši saņemti gan pirms Parīzes, gan Briseles teroraktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu