Harija Potera fane daļu mājas pārbūvē par Cūkkārpas repliku: viņas bērni ir sajūsmā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

31 gadu vecā Šarlote Kiriakū no Šropšīras, Lielbritānijā, ir īstena fane grāmatu un filmu sērijai par burvju zēnu Hariju Poteru. Sievieti rakstnieces Džoannas Roulingas radītā pasaule, kurā valda maģija, sajūsmina tik ļoti, ka viņa daļu mājas pārbūvējusi par grāmatos minētās burvju skolas Cūkkārpas repliku.

Par laimi pret Šarlotes neparasto hobiju iebildumus neceļ ne viņas vīrs Endrjū, ne pāra bērni Eleni, Marks un Kiri.

Mājas pārbūvi sieviete sāka pēc tam, kad paviesojās «Warner Bros» studijā, kur «Harija Potera» filmas tika uzņemtas.

Šarlote lēš, ka līdz šim pusotra gada laikā pārbūves darbos iztērējusi jau vairāk nekā 15 000 eiro.

Foto: Caters News/LETA

Viņa iegādājusies arī vairākus rekvizītus, kas izmantoti filmu uzņemšanas laikā studijā.

Šarlotes bērni pārbūvētajās telpās labprāt spēlējas un lasa grāmatas, tērpušies Roulingas burvju pasaulē raksturīgajos garajos talāros.

Foto: Caters News/LETA

«Mēs ģimenē visi esam diezgan apsēsti ar Hariju Poteru. Mēs bijām Londonā, lai paviesotos filmēšanas studijās un nodomājām: kāpēc mēs ko tādu nevaram sameistarot arī pašu mājās,» Šarlote stāsta.

Daudzus pārbūves darbus pats savām rokām veica Šarlotes vīrs. «Mans vīrs pats uzstādīja koka paneļus pie sienām. Kopš nolēmām pievērsties šim hobijam, mēs kolekcionējam dažādas savādas lietas no antikvariātiem. Mums ir arī daudz repliku un divi oriģināli priekšmeti no filmēšanas laukuma. Viena no tām ir vēstule, kas filmā tika izmesta no kamīna «pasta» - to mēs no kāda dīlera iegādājāmies par apmēram 200 mārciņām. Otra ir burka, kas atradās profesora Vilksona kabinetā trešajā Harija Potera filmā. Tā maksāja 350 mārciņas,» viņa atklāj.

Foto: Caters News/LETA

Lai imitētu burvju skolā Cūkkārpā pie sienām esošās fotogrāfijas, kurās attēlotajiem personāžiem piemīt spēja bildēs kustēties, Šarlotes mājā tiek izmantotas modernās tehnoloģijas, proti, iPad, kas uzstādīts pie sienas un pilda «kustīgo fotogrāfiju» funkciju.

Sieviete priecājas, ka ieguldījumi nav bijuši veltīti, jo sagādā ģimenei daudz priekpilnu brīžu. Pie tam pēc Cūkkārpas līdzības veidotajā «Lielajā zālē» bieži pulcējoties viesi un notiekot lieliskas tematiskās ballītes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu