Rīgā darbu sāk jauns Citroen un DS Automobiles dīleris

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No š.g. 1.jūlija Automobiles Citroen un DS Automobiles importētājs Latvijā un Lietuvā, SIA Veho ir autorizējis uzņēmumu SIA Andre Motors par oficiālo Citroen dīleri Rīgā.

Jaunais Citroen un DS tirdzniecības un pēcpārdošanas apkalpošanas uzņēmums tika izveidots un apstiprināts ar mērķi nodalīt mazumtirdzniecības funkcijas no Veho.

Pēdējos gados Automobiles Citroen ir stiprinājis savas pozīcijas Baltijas valstu tirgū, it īpaši koncentrējoties uz tirdzniecības apjomu un savu tirgus daļu palielināšanu katrā no Baltijas valstīm. Uzstādītais mērķis jau ir sasniegts, jo Citroen automašīnas pēc popularitātes Latvijā 2015. gadā ierindojas starp 10 pirktākajām automašīnām. Veho 2015. gadā ir pārdevis 569 Citroen automašīnas, kas, salīdzinot ar 2014. gadu, ir par 18% vairāk, lai arī kopējais tirgus pieprasījums pret iepriekšējo gadu palielinājās tikai par 7%.

Citroen pērn ieņēma 5. vietu pēc pārdošanas apjomiem. Citroen kopējā tirgus daļa pērn bija 3,5%, kas ir ar 0,3% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo periodu. Pieauguma sadalījums starp vieglo automašīnu un vieglā komerctransporta segmentu ir bijis ļoti līdzīgs, pieaugot attiecīgi par 17% un 18%.

Arī 2016. gadā Citroen tirdzniecības apjomi turpina pieaugt un jau pirmajos 5 mēnešos Veho ir pārdevis 342 Citroen automašīnas, t.i., par 61% vairāk, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn. Citroen tirgus daļa šobrīd ir 4,5% un tā pārdotākais modelis no visa klāsta nemainīgi, gadiem ilgi ir Citroen Berlingo.

Lai stiprinātu neatkarīgu mazumtirdzniecības dīleru struktūras attīstību, jau kopš 2013. gada Veho tika uzsākta jaunas attīstības stratēģijas realizācija. Šīs izmaiņas sevī ietver importētāja un dīlera veicamo funkciju nodalīšanu, nododot Veho dīlera funkciju veikšanu, t.sk. visus dīlera funkciju nodrošināšanā iesaistītos cilvēkresursus, neatkarīgai sabiedrībai.

Veho, atlasot atbilstošu kandidātu ar pieredzi automobiļu nozarē, ir parakstījis Citroen automašīnu dīlera un autorizētā remontētāja līgumus, paredzot, ka no š.g. 1. jūlija Andre Motors tiek uzticēta pilnvērtīga Citroen un DS zīmolu mazumtirdzniecība un servisa pakalpojumu dīlera funkciju nodrošināšana Rīgā. Andre Motors pilnībā pārņem no Veho visas tā saistības pret klientiem, kas attiecas uz automašīnu piegādi un servisa pakalpojumu sniegšanu, kā arī turpmāk nodrošinās kvalitatīvu klientu apkalpošanu ierastajā kārtībā dīlera centrā – Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 90.

«Andre Motors valdes priekšsēdētājs ir ilggadējs auto nozares speciālists – Ansis Auziņš, kam ir plaša pieredze automašīnu tirdzniecībā un dīlera centru vadībā jau kopš 1994. gada. A.Auziņš pieredzi guvis strādājot ar tādām automašīnu markām, kā Ford, Jaguar, Land Rover, Mazda, BMW, Mini, Alpina, Volvo un citām. Andre Motors vadītājs daudzus gadus ir pārvaldījis automašīnu dīleru tīklus arī ārpus Latvijas robežām, bet pēdējo gadu vadījis Renault un Dacia automašīnu tirdzniecību Latvijā. Tāpat ļoti būtiski ir tas, ka pēc funkciju pārdales, netiek samazināts ne darbinieku skaits, ne klientiem piedāvāto pakalpojumu klāsts, kā arī tādas ļoti praktiskas lietas, piemēram, personāls, adreses, tālruņa numuri paliek nemainīgi, līdz ar to klients faktiski nejutīs notiekošās pārmaiņas,» komentē Veho valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

Veho turpmāk koncentrēsies tikai uz Citroen un DS zīmolu importētāja funkciju veikšanu un biznesa attīstīšanu Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu