Fiat Chrysler izmeklēs Antona Jeļčina nāves apstākļus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Auto ražotājs «Fiat Chrysler» pirmdien paziņojis, ka izmeklēšot negadījumu ar atsauktu 2015.gada «Jeep Grand Cherokee» automašīnu, kurā gāja bojā Krievijā dzimušais amerikāņu aktieris Antons Jeļčins.

27 gadus vecais aktieris, kurš zinātniskās fantastikas sērijas «Star Trek» («Zvaigžņu ceļš») spēlēja krievu kosmosa kuģu pilotu Pāvelu Čekovu, nomira svētdien. Aktieris bija novietojis auto uz stāva piebraucamā ceļa pie savas mājas Losandželosā, bet pats izkāpis no tās ārā. Domājams, ka mašīna sāka ripot, piespiežot vīrieti pie mājas žoga, norādīja Losandželosas policija.

Jeļčina nāves iemesls bija nejauša nosmakšana, atzina Losandželosas koronera birojs. Toksikoloģijas analīzes neuzrādīja apreibinošu vielu klātesamību aktiera organismā.

«Fiat Chrysler» aprīlī ražošanas defekta dēļ atsauca vairāk nekā 1,1 miljonu automašīnu visā pasaulē. Nepārdomāta pārnesumu pārslēga dizaina dēļ fiksēti daudzi gadījumi, kad autovadītāji kļūdaini uzskatījuši, ka viņi automātisko ātrumkārbu pārslēguši uz «Park» jeb stāvēšanas pozīciju.

Šī iemesla dēļ 41 cilvēks guvis savainojumus, notikušas 212 avārijas, kā arī vēl 308 cilvēki sūdzējušies par bojātu īpašumu.

24.maijā «Fiat Chrysler» izsūtīja defektīvo auto īpašniekiem ziņu, ka ne vēlāk kā jūlijā vai augustā gaidāms programmatūras atjauninājums, bet «pastāvīgu» risinājumu varētu atrast gada pēdējā ceturksnī.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) brīdina defektīvo automašīnu īpašniekus, ka «pirms izkāpšanas īpaši rūpīgi jāpārliecinās, ka ieslēgta «Park» pozīcija un pilnībā ieslēgta pirms izkāpšanas».

«Fiat Chrysler» pārstāvis Ēriks Meins norāda, ka kompānija veiks «rūpīgu izmeklēšanu» par Jeļčina nāves apstākļiem. «Pagaidām ir par agru spriest par tās iemeslu,» viņš uzsvēra.

Jeļčins gāja bojā mēnesi pirms filmas «Star Trek Beyond» iznākšanas.

«Tu biji ģeniāls,» tvītoja sērijas režisors Dž.Dž.Abramss. «Tu biji ļoti asprātīgs un talantīgs. Tu aizgāji pārāk ātri.»

Jeļčins dzimis 1989.gadā Sanktpēterburgā. Viņa vecāki Irīna Korina un Viktors Jeļčini bija daiļslidotāji. Viņi bija ebreji, tāpēc cieta no Padomju Savienības politiskajām represijām.

Tajā pašā gadā ģimene saņēma patvēruma meklētāju statusu un pārcēlās uz dzīvi ASV, kad Jeļčins bija sešus mēnešus vecs.

Jeļčins spēlēja aktiera Entonija Hopkinsa 2001.gada kinolentē «Hearts in Atlantis», kā arī 2004.gadā iznākušajā «House of D», kurā galveno lomu atveidoja nelaiķa aktieris Robins Viljamss.

Jeļčins spēlējis arī tādās filmās kā «Terminator Salvation» («Terminators: Glābšana»). «Fright Night» («Baiļu nakts») un «Only Lovers Left Alive» («Izdzīvo tikai mīlētāji»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu