Jelgavā sestdien Dzintara dziesmu aptaujas fināls

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir noskaidroti visi Amigo Dzintara dziesmu aptaujas finālisti, kuri jau rīt, 18. jūnijā, piedalīsies krāšņajā un vērienīgajā fināla koncertā un cīnīsies par šā gada tautā iemīļotākās dziesmas godu. Aptaujas noslēguma koncertu Jelgavā vadīs Velga Vītola, Agnese Šīrante un Juris Hiršs. Arī šogad to būs iespēja baudīt klātienē Jelgavā, Pasta salā, kur skatītāji tiks gaidīti jau no plkst. 20.00.

Koncerta tiešraides sākums plkst. 21.10 kanālā LNT un Latvijas radio 2. Kā allaž, tieši skatītāju balsojums noslēguma koncerta dienā noteiks, kura no deviņām dziesmām kļūs par sezonas iemīļotāko melodiju un iegūs īpašo balvu no Amigo.

Arī šogad visus finālistus noteica skatītāju balsojums. Amigo Dzintara dziesmu 2015./2016. aptaujas noslēguma koncertā dzirdēsim grupas Sestā jūdze dziesmu Pieci soļi, nedēļa vai mūžs, kā arī Galaktiku un Oranžā kora meitenes ar dziesmu Kopā tik un tā. Tāpat koncertā uzstāsies Dzintars Čīča ar dziesmu Likteņlīnijas, Aigariņš ar dziesmu Es tevi gribu, dzirdēsim arī Santas Zapackas Aiznes vējam, Lauku muzikantu dziesmu Nemodini mani, savukārt grupa Brīvdiena klausītājus priecēs ar dziesmu Meitene no Gulbenes. Finālā iekļuvuši arī pagājušā gada uzvarētāji – grupa Baltie lāči – ar dziesmu Jezups un Rikardions ar dziesmu Odiņš. Savukārt par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa Vintāža.

Tāpat koncertā skanēs pagājušā gada aptaujas uzvarētāju – grupas Baltie lāči – dziesma Pacel glāzi priekam un uzstāsies lieliski viesmūziķi, taču, saglabājot intrigu līdz pasākuma dienai, viņu vārdi netiek atklāti. Skatītājiem būs sagatavoti arī citi muzikāli pārsteigumi, tostarp pirmatskaņojumi, tāpat netrūks arī sarunu ar interesantiem viesiem. Pēc koncerta sekos balle līdz pat rīta gaismai grupas Galaktika un Aigariņa pavadībā. Turklāt ieejas biļete būs derīga visa vakara garumā – gan uz koncertu, gan balli.

Atgādināsim, ka Amigo aizsāktā dziesmu aptauja norisinās jau trešo sezonu, un tā ieguvusi ne vien mūziķu atzinību, bet arī skatītāju un klausītāju mīlestību.

«Mēs zinām, ka laimes sajūtas atslēga slēpjas aizraujošos mirkļos, ko pavadām kopā ar ģimeni un sev tuviem cilvēkiem. Tāpēc aicinu visus, kam patīk sirsnīgas un skaistas dziesmas, nākt tās baudīt kopā ar mīļajiem un padarīt šo vakaru par neaizmirstamu vasaras piedzīvojumu. Amigo Dzintara dziesmu aptaujas noslēguma koncerts šogad būs vienīgais Dzintara dziesmu brīvdabas pasākums, tādēļ nepalaidiet garām iespēju satikt sezonas laikā iemīļotāko dziesmu autorus. Turklāt īpaši Amigo klientiem esam sarūpējuši 30% atlaidi koncerta biļetēm,» norāda Amigo vadītājs Artūrs Freimanis.

«Mūsu pilsēta ir priecīga un gandarīta sveikt Dzintara dziesmu finālistus. Šis ir otrais gads, kad Amigo Dzintara dziesmu aptaujas fināls notiek brīvdabā, un mēs lepojamies, ka tieši Jelgavā! Pagājušajā gadā, kas bija Jelgavas 750. jubilejas gads, pārliecinājos, ka šlāgermūzikas žanrs neapsīks, un teju katram īstenam latvietim tas iet pie sirds! Mūsu pilsētas kultūras tradīcijas ir cieši saistītas ar mūziku. Tieši Jelgavā notika IV Vispārējie latviešu Dziesmu un mūzikas svētki – vienīgie ārpus Rīgas. Līdz pat mūsdienām Jelgava ir pilsēta, kas var lepoties ar sabiedrībā zināmām grupām un mūziķiem dažādos mūzikas novirzienos, sākot no klasikas, beidzot ar koriem un popmūziku. Novēlu Amigo Dzintara dziesmu aptaujas finālistiem, lai arī turpmāk melodijas neapsīkst un arī šogad mūs visus priecē tieši Jelgavā, Pasta salā,» koncertu klātienē aicina baudīt Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu