Itālijas augstākā tiesa akceptē venēciešu nosaukšanu ar dzērājiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas augstākā tiesa Kasācijas tiesa ir attaisnojusi fotogrāfu, kurš tika apsūdzēts apmelošanā un rasu naidā par to, ka bija nosaucis Venēcijas pilsētas un visa Veneto reģiona iedzīvotājus par «dzērāju populāciju», vēsta ziņu portāls «The Local».

Fotogrāfs Olivero Toskani, kurš ir ievērojams ar uzņemtām bildēm apģērbu veikalu ķēdes «Benetton» reklāmas kampaņās, izteicās par venēciešiem radiošovā «La Zanzara» 2015.gada februārī.

Toskani, kurš ir no Veneto kaimiņu reģiona Lombardijas, nosauca venēciešus par «iedzimtiem alkoholiķiem» un piebilda, ka «tā nav viņu vaina, ja viņi tur dzimuši – tas ir viņu liktenis».

Viņa izteikumu pamatā bija stereotips, ka venēcieši visvairāk mīl piedzerties.

Toskani izteikumi aizskāra daudzus radioklausītājus venēciešus, un četri no viņiem mēģināja izvirzīt viņam apsūdzības apmelošanā un rasu naidā.

Zemākas instances tiesa Venēcijā pērn jūlijā noraidīja šīs apsūdzības, bet četri sūdzētāji iesniedza apelāciju Kasācijas tiesā, kas šomēnes apelāciju noraidīja.

Kasācijas tiesa nolēma, ka Toskani izteikumi ir pārāk vispārīgi, lai tos uzskatītu par apmelojošiem.

«Definējot venēciešus kā dzērājus, Toskani izteica ļoti vispārīgus paziņojumus, balstoties uz stereotipiem un klišejām par konkrētu valsts rajonu,» teikts tiesas lēmumā.

Tiesneši atzina, ka šie izteikumi nav kvalificējami kā apmelošana, jo neattiecas uz «konkrētām, identificējamām personām».

Tiesa arī noraidīja apsūdzību rasu naidā, jo Toskani izteikumos nav diskriminācijas pret cilvēku grupu «uz pavalstniecības, etniskās izcelsmes vai reliģijas pamata».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu