Sanderss sola turpināt priekšvēlēšanu cīņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV demokrātu senators no Vermontas štata Bērnijs Sanderss otrdienas vakarā solīja turpināt priekšvēlēšanu cīņu, neraugoties uz sāncenses Hilarijas Klintones paziņojumu, ka viņa ir nodrošinājusi savu izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām no Demokrātu partijas.

«Mēs smagi cīnīsimies, lai uzvarētu priekšvēlēšanās Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā,» Sanderss paziņoja saviem atbalstītājiem Kalifornijas štatā. ASV galvaspilsētā Vašingtonā nākamajā otrdienā notiks pēdējās priekšvēlēšanas prezidenta vēlēšanu kandidāta izvirzīšanai no Demokrātu partijas.

«Un tad mēs pārcelsim mūsu cīņu par sociālu, ekonomisku, rasu un vides taisnīgumu uz Filadelfiju,» sacīja Sanderss. Filadelfijas pilsētā jūlijā notiks Demokrātu partijas konvents, kurā tiks oficiāli izvirzīts Demokrātu partijas kandidāts prezidenta vēlēšanām.

Demokrātu priekšvēlēšanās, kas otrdien notika sešos štatos, Klintone ir uzvarējusi Dienviddakotā, Ņūdžersijā un Ņūmeksikā, bet Sanderss guvis uzvaru Montanā un Ziemeļdakotā. Priekšvēlēšanu iznākums Kalifornijas štatā vēl nav zināms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu