Timošenko soda izciešanai nogādāta kolonijā Harkovā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, kurai ir piespriests septiņu gadu cietumsods par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, piektdien nogādāta soda izciešanai kolonijā Harkovā valsts austrumos, paziņoja Ukrainas sodu izpildes pārvalde.

Timošenko no izolatora galvaspilsētā Kijevā aizvesta uz Kačanovas sieviešu koloniju Ukrainas otrajā lielākajā pilsētā Harkovā ar komfortablu mikroautobusu, kurā ir biotualete, izlietne un divi dīvāni. Ar citu automašīnu kolonijā nogādāta Timošenko bagāža – 13 čemodānu, teikts paziņojumā. Tajā arī noliegts vairāku plašsaziņas līdzekļu apgalvotais, ka Timošenko uz koloniju aizvesta invalīdu ratiņos. Pēdējā laikā 51 gadu vecā Ukrainas ekspremjere sūdzas par muguras sāpēm.

Jau ziņots, ka 23.decembrī Kijevas apelāciju tiesa noraidīja Timošenko apelācijas sūdzību un atstāja spēkā oktobrī nolasīto spriedumu, kas paredz viņai septiņu gadu cietumsodu apsūdzībās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.

Kijevas Pečoras rajona tiesa 11.oktobrī atzina Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet trīs gadus pēc soda izciešanas viņai būs aizliegts ieņemt valsts amatus.

Saskaņā ar spriedumu Timošenko, 2009.gadā liekot Ukrainas valsts naftas un gāzes kompānijai «Naftogaz Ukraina» parakstīt līgumus par Krievijas gāzes piegādēm, nodarījusi šai kompānijai zaudējumus viena miljarda 516 miljonu 365 tūkstošu 234,94 grivnu (98,472 miljonu latu) apmērā. Tiesa arī nolēma, ka Timošenko šie zaudējumi kompānijai «Naftogaz Ukraina» jāatlīdzina.

Ukrainas opozīcijas partijas «Tēvzeme» līdere Timošenko savu vainu neatzīst un ir paziņojusi, ka tiesas spriedums viņai esot ticis uzrakstīts jau pirms kriminālizmeklēšanas sākšanas, jo pašreizējais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs saskatot viņā konkurenti.

Šīs prāvas dēļ saasinājušās Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) attiecības. ES diplomāti apgalvo, ka apsūdzības, kas neietver to, ka Timošenko pati būtu bijusi iesaistīta korupcijā, nekad nebūtu nonākušas uz kādas ES valsts tiesas galda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu