Nigērijas pilsētā vardarbības dēļ mājas pametuši 90 000 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izceļoties sadursmēm islāmistu kaujinieku un drošības spēku starpā, Nigērijas pilsētā Damaturu pagājušajā nedēļā savas mājas pametuši 90 000 cilvēku, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Nacionālās ārkārtas situāciju vadības aģentūras koordinators Ibrahims Farinloje informēja, ka teju 40 000 no šiem cilvēkiem nāk no Pompomari priekšpilsētas, kura ir pilnībā pamesta.

Jau ziņots, ka, drošības spēkiem izvēršot operāciju pret islāmistu sektu «Boko Haram», pagājušajā nedēļā Damaturu uzliesmoja vardarbība, kurā, pēc policijas un cilvēktiesību aizstāvju sniegtās informācijas, varētu būt gājuši bojā līdz pat 100 cilvēkiem.

Vietējie iedzīvotāji ziņoja, ka pilsētā ieradušies armijas kravas automobiļi ar karavīriem un viņiem dota pusstunda, lai atstātu Pompomari priekšpilsētu.

Situācija vēl vairāk saasinājās Ziemassvētkos, kad Damaturu nogranda divi sprādzieni, tostarp viena eksplozija notika pie slepenpolicijas ēkas.

Šie sprādzieni bija daļa no plašāka uzbrukumu viļņa, kas Ziemassvētku priekšvakarā satricināja Nigēriju. Atbildību par šiem uzbrukumiem, kuros dzīvību zaudēja 40 cilvēki, uzņēmās «Boko Haram».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu