Ziemeļkorejas mediji jauno līderi dēvē par valdošās partijas vadītāju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkorejas valsts vadošais laikraksts pirmdien sācis dēvēt nelaiķa līdera Kima Čenira dēlu Kimu Čenunu par valdošās Darba partijas centrālkomitejas vadītāju, šādi liecinot, ka nelaiķa līdera izraudzītais troņmantnieks nostiprina varas pozīcijas.

Kopš Kima Čenira nāves viņa dēls un nākamais Ziemeļkorejas līderis tika dēvēts par sava tēva «Diženo mantinieku», «Godājamo» un «Diženo» biedru, bet līdz šim viņa augstākais oficiālais tituls bija Centrālās militārās komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Tomēr pirmdien laikraksts «Rodong Sinmun» vairākos rakstos nodēvējis Kimu Čenunu arī par Darba partijas centrālkomitejas vadītāju.

«Visas organizācijas visā valstī vienprātīgi atbalsta diženā biedra Kima Čenuna ideoloģiju un vadību. (..) Liksim uz spēles mūsu dzīvības, lai pasargātu partijas Centrālo komiteju, kuru vada dārgais biedrs Kims Čenuns,» teikts vienā no «Rodong Sinmun» rakstiem.

Kādas Dienvidkorejas universitātes profesors aģentūrai AFP norādīja, ka šāds pavērsiens apliecina to, ka Kims Čenuns drīzumā mantos visus sava sava tēva titulus.

Kopš Kima Irsena nāves 1994.gadā valsts un partijas faktiskais vadītājs bija viņa dēls Kims Čenirs, kurš attiecīgi arī ieņēma Darba partijas ģenerālsekretāra amatu, kas automātiski garantē kontroli pār partijas ietekmīgo centrālkomiteju.

Kā ziņots, Kims Čenirs mira 17.decembrī 69 gadu vecumā. Par viņa nāvi oficiāli tika paziņots pirmdien, un viņa bēres notiks 28.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu