Seula saņem draudus par «necienīgo» reakciju uz Kima Čenira nāvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Phenjana svētdien brīdinājusi Dienvidkoreju par «neprognozējamām katastrofiskām sekām», ja vien Seula neatcels ierobežojumus, kas liedz dienvidkorejiešiem apmeklēt komunistu pārvaldīto valsti, lai izrādītu savas sēras par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenira nāvi.

Norādot, ka visa pasaule sērojot par «nesalīdzināmi diženo vīru», Ziemeļkoreja kārtējo reizi pauda sašutumu par Dienvidkorejas reakciju uz diktatora nāvi.

Ceturtdien Phenjana paziņoja, ka atvērs savas robežas visiem dienvidkorejiešiem, kas vēlēsies apmeklēt Ziemeļkoreju, lai izteiktu savu līdzjūtību.

Taču Seula atļāvusi uz kaimiņvalsti doties tikai divām privātām delegācijām, bet oficiālu delegāciju nav nosūtījusi.

Neskatoties uz abu valstu saspīlētajām attiecībām, Dienvidkoreja pirmdien gan izdarīja izlīguma žestu un izteica Phenjanai līdzjūtību.

Seula arī atteicās no pretrunīgi vērtētās ieceres izvietot gar robežu ar Ziemeļkoreju Ziemsvētku ilumināciju un paziņoja, ka dienvidkorejieši drīkst nosūtīt privātus līdzjūtības vēstījumus.

Taču Ziemeļkorejas mediji joprojām pauž sašutumu par kaimiņvalsts rīcību.

«Dienvidkorejiešu marionešu varasiestāžu neētiskās darbības, kam trūkst elementāras pieklājības (..), izsaukušas vienbalsīgu sašutumu un dusmas korejiešos un visās citās pasaules tautās,» intervijā oficiālajai ziņu aģentūrai izteicies komunistiskā režīma Korejas Miermīlīgās apvienošanās komitejas pārstāvis.

«Dienvidkorejas varasiestādēm jāpatur prātā, ka viņu obstrukcija radīs neparedzamas un katastrofiskas sekas ziemeļu-dienvidu attiecībām,» piebildusi Phenjanas amatpersona.

Kā ziņots, Kims Čenirs mira sestdien 69 gadu vecumā. Par viņa nāvi oficiāli tika paziņots pirmdien, un viņa bēres notiks 28.decembrī.

Ziemeļkorejas varasiestādes valsts iedzīvotājiem liek apliecināt cieņu nelaiķa līderim trīs reizes dienā, turklāt sēru rituāli kļuvuši par pārbaudījumu iedzīvotāju lojalitātei pret komunistu dinastiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu