Horvātijas eksprezidents atzīts par vainīgu advokāta aizvainošanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas tiesa piektdien noteica, ka bijušajam prezidentam Stipem Mesičam jāmaksā 70 000 kunu (6606 latu) liela kompensācija par franču advokāta aizvainošanu, vēsta ziņu aģentūra HINA.

Kompensāciju saņems prasības iesniedzējs Ivans Jurasinovčis, kuram ir gan Horvātijas, gan Francijas pilsonība.

Jurasinovičs prasību pret eksprezidentu tiesā iesniedza saistībā ar Mesiča 2006.gada izteikumiem, ka advokātam būtu jāapmeklē Zagrebas psihiatriskā slimnīca «jo tur var palīdzēt tādiem cilvēkiem kā viņš».

Šādi Mesičs savulaik reaģēja uz to, ka Jurasinovičs Francijā sava klienta Marina Tomuliča vārdā bija iesniedzis kriminālprasību.

Vietējā prese vēstīja, ka Francijā dzīvojošais bijušais Horvātijas slepenā dienesta darbinieks un ieroču dīleris Tomuličs apsūdzēja Mesiču, ka eksprezidents piederējis pie grupējuma, kas plānojis viņu nogalināt.

Savukārt Jurasinovičs uzskata, ka bijušā prezidenta izteikumi būtiski pasliktinājuši viņa reputāciju Francijā.

2008.gadā Zagrebas tiesa jau atzina Mesiča vainu, taču šogad apelāciju tiesa šo spriedumu atcēla un nosūtīja lietu izskatīšanai zemākas instances tiesai.

Mesičs bija Horvātijas prezidents no 2000. līdz 2010.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu